Hovedinngang fra Ulvenveien med restauranter og kaffebar også for de som ikke jobber i bygget. Ill. Mad arkitekter

Mad bistår Skanska på Østre Aker vei 25

Mad arkitekter skal bistå Skanska CDN med å utvikle Østre Aker vei 25 på Økern i Oslo.

Avtalen mellom Mad arkitekter og Skanska CDN ble signert mandag denne uken. Arbeidet vil omfatte prosjekterings- og reguleringsarbeid.

– Dette er blir spennende. Her skal vi bidra til at Økern blir en destinasjon i seg selv. Østre Aker vei 25 skal bli et nytt orienteringspunkt på Økern og langs Alnabanen, og her skal vi skape en sosial møteplass for nærmiljøet. Skanska CDN er en erfaren og samfunnsansvarlig eiendomsutvikler med høye ambisjoner for eiendommen. Vi er stolte og glade for å få muligheten til å bistå Skanska CDN med å realisere disse ambisjonene, sier en fornøyd Kyrre Sundal, partner i Mad arkitekter i en pressemelding. Mad arkitekter har jobbet tett med interiørarkitektkontoret Sane, i utviklingen av vinnerutkastet.

– Vi gleder oss veldig til å bidra til den transformasjonen Økern står overfor. Skanska CDN skal utvikle og oppføre et bærekraftig og fleksibelt kontorbygg, nærmest sagt på kollektivknutepunktet Økern.

Det er med stor glede at vi har fått med oss en arkitekt som Mad arkitekter, som reflekterer våre verdier, sier prosjektsjef Kristian Balke i Skanska CDN i meldingen.

Eiendommen, som tidligere har bestått av kjettingfabrikk og senere bilforretning, har et tomteareal på 4.400 kvadratmeter. De siste elleve årene har eiendommen stått ubrukt. Skanska CDN kjøpte eiendommen av Gustav Thrane Steen i desember 2019.

– Østre Aker vei 25 skal oppnå BREEAM-NOR Excellent-sertifisering og vi har en ambisjon om at prosjektet skal utvikles i henhold til Parisavtalen. Med høye miljømål ser vi at innovasjon, robuste løsninger, fleksibilitet, gjenbruk og ombruk blir helt sentralt, sier Balke.

En atriumstrapp leder opp fra spiseområdet, og knytter de åpne etasjene sammen. Ill. Mad arkitekter