Næringsminister Iselin Nybø (V) mener det er viktige akuttiltak Innovasjon Norge nå kommer med. Samtidig er mer på vei fra departementets side, forsikrer hun. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Innovasjon Norge åpner pengesekken

Innovasjon Norge letter tilgangen til tilskudd, lån og garantier for å hjelpe kriserammede bedrifter.

– Vi gjør det vi kan for å imøtekomme de utfordringene norske bedrifter møter. Dette betyr at vi kan bidra enda sterkere med offentlige midler i en krevende tid, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Der varsles det at Innovasjon Norge setter ned rentene med 1 prosentpoeng på lavrisikolån og 1,25 prosentpoeng for risikolån. Renteendringen gjennomføres for nye lån fra 23. mars og for løpende lån fra 15. april.

Innovasjon Norge vil også tilby avdragsutsettelse, og en rekke prosesser er forenklet for at det skal bli enklere å utnytte Innovasjon Norges låne- og tilskuddsrammer.

I tillegg økes oppstartlån fra maksimalt 1,5 millioner kroner til 2 millioner, uten at det stilles økte krav til kausjon eller egenkapital.

– Dette er et viktig akuttiltak for å bedre likviditeten, men vi jobber også med ytterligere tiltak i departementet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).