Møllergata er en av skolene hvor vedlikeholdet nå forseres. Foto: Undervisningsbygg

Undervisningsbygg forserer vedlikeholdsarbeid i skolene

Stengte skolebygg gir store utfordringer for elever, lærere og foresatte, men for vedlikehold av byggene har Korona-epidemien gitt muligheter.

- 23 av de 61 vedlikeholdsprosjekter Undervisningsbygg har bestilt så langt i år blir gjennomført hurtigere enn planlagt på grunn av korona-situasjonen, forteller administrerende direktør Rigmor Hansen, i Undervisningsbygg Oslo KF i en pressemelding.

Alt fra arbeider på tak, fasader og gulv, til bytting av vinduer, rensing av ventilasjon og flere andre vedlikeholdsoppgaver, utføres nå hurtigere enn planlagt som følge av koronasituasjonen.

- Da det ble ledig kapasitet som følge av at det i privat sektor ble utsatt eller avlyst arbeid, har vi i Undervisningsbygg sett at vi kan bidra til å holde hjulene i gang hos virksomheter som har fått mindre oppdrag. Samtidig som vi får unna flere av våre vedlikeholdsoppgaver hurtigere, forklarer Hansen. Denne typen tiltak er svært etterspurt av næringen som et bidrag for å holde hjulene i gang.

- Arbeidet må selvsagt utføres under de strenge smitteverntiltakene som Oslo kommune og helsemyndighetene har, melder Undervisningsbygg

- Sikkerheten til skolebarna er alltid vår høyeste prioritet. Når skolebyggene er stengt betyr det ikke bare mindre smittefare, men faktisk også at det blir enklere å gjøre en del tiltak med tanke på sikring og så videre. Å arbeide tett på skoleelever er alltid en sikkerhetsutfordring som Undervisningsbygg bruker betydelige ressurser på å løse, forklarer Hansen.

I tillegg til forsering av vedlikeholdsarbeider fremskynder Undervisningsbygg vårrengjøringene av utearealene til skolene i Oslo.

- Dette betyr at elevene kommer tilbake til skolen sin så vil det det se rent og pent ut. Det håper vi de setter pris på, forteller Hansen.