Fra Sporveiens utbygging i Grefsenveien. Foto: SporveienFra Sporveiens utbygging i Grefsenveien. Foto: SporveienKonserndirektør for infrastruktur og prosjekter Per Magne Mathisen i Sporveien. Foto: SporveienUtbyggingssjef Hanna Rachel Broch i Sporveien. Foto: Sporveien

Drift i samtlige Sporveien-prosjekter

Den kommunale kollektivlinjeutbyggeren Sporveien ar anleggsdrift i samtlige av sine prosjekter i Oslo, selv om smitteverntiltak setter sitt tydelige preg på driften.

Det skriver Sporveien i en pressemelding.

Sporveien har ansvar for gjennomføringen av en rekke små og store utbyggingsprosjekter i Oslo. Dette omfatter blant annet infrastrukturprosjekter i Trikkeprogrammet og prosjekter som omfatter Sporveiens bussanlegg, T-banelinjer, signalanlegg, likerettere, stasjoner og baser.

– Vi har et godt samarbeid med våre entreprenører og leverandører, slik at vi sammen sikrer at vi overholder gjeldende anbefalinger fra helsemyndighetene. Alle Sporveiens prosjekter går foreløpig som planlagt både i forhold til planlegging, prosjektering, anskaffelser og anleggsaktivitet, sier konserndirektør for infrastruktur og prosjekter Per Magne Mathisen i Sporveien.

Prosjektene følger, ifølge pressemeldingen fra Sporveien, føringer og smitteverntiltak gitt av nasjonale helsemyndigheter. Av konkrete tiltak som er iverksatt i prosjektene er blant annet hjemmekontor for prosjektansatte og ekstra renhold på anleggsplassene. I noen prosjekter er arbeidstidene forskjøvet for å unngå opphopning av mennesker ved start og slutt på arbeidsdagen. Enkelte reiser direkte hjemmefra til befaringer for å minimere antallet mennesker på brakkeriggene, og det fokuseres på fysiske skiller mellom drift og prosjekt, skriver Sporveien.

Infrastrukturutbyggeren understreker i pressemeldingen at koronasituasjonen medfører usikkerhet, og skriver at endringer i fremdrift og omfang av Sporveiens prosjekter kan forekomme.

– I prosjektene utfører Sporveien en del av arbeidene selv. Dette gjelder eksempelvis strømutkoblinger, kontaktledningsarbeider, kontroller i forbindelse med overtakelser. Vi har identifisert kritisk personell for dette og etablert ordninger for å sikre at vi har tilgjengelig personell, også i tiden fremover. Skulle det bli knapphet på ressurser, må oppgaver i driften prioriteres først, sier utbyggingssjef Hanna Rachel Broch i Sporveien.