Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

AFRY skal prosjektere energiprosjekt for Norske Skog

Norske Skog Saugbrugs investerer totalt 165 millioner kroner i energieffektiviserende tiltak ved fabrikken i Halden. AFRY har denne uken inngått kontrakt om detaljprosjektering av anlegget.

- Fabrikken har allerede skapt en av verdens mest energieffektive prosesser for produksjon av temomekanisk masse (TMP) til magasinpapir. Tiltakene vil ta bedriften ytterligere ett steg mot et enda lavere energibruk, heter det i en pressemelding.

- Vi ønsker å skape et banebrytende lavt energiforbruk i vår fiberproduksjon. Saugbrugs skal være benchmark for industrien, og vi vil med disse energitiltakene også skape god total lønnsomhet ved fabrikken, sier administrerende direktør direktør Kjell-Arve Kure ved Norske Skog Saugbrugs i meldingen.

AFRY har allerede bidratt med sin ekspertise på energi og papirmaskiner i forstudiet på tekniske løsninger og skal stå for detaljprosjekteringen innen prosess, mekanisk, elektro, instrument, bygg, prosjekt og byggeledelse i gjennomføringsfasen.

- Vi er veldig stolte over å være med å skape en av de mest energieffektive papirfabrikkene i verden og starter arbeidet omgående, sier Jon Julsen, direktør industri AFRY i Norge som sluttforhandelet kontrakten med Norske Skog digitalt over Skype fra sitt hjemmekontor pår grunn av korona-situasjonen.