Prosjektleder Peter Sundbø Norreen i NRC Group (t.v.) og havnedirektør Tore Lundestad i Borg Havn. Foto: NRC Group

NRC Group signerte kontrakt med Borg Havn

Borg Havn IKS og NRC Group har signert en kontrakt for utbygningen av ny fiskerikai og utrustingskai
i Utgårdkilen.

Kaien som nå skal bygges er en del av utviklingsplanene til Borg Havn for den aktive fiskerihavna på Vesterøy i Hvaler kommune.

Endelig kontrakt ble signert torsdag av prosjektleder Peter Sundbø Norreen i NRC Group og havnedirektør Tore Lundestad. Kontrakten er på 9,2 millioner kroner og arbeidene påbegynnes snarlig.
- Prosjektene er målsatt ferdige juli 2020 – men med de forbehold som vi ellers opplever i samfunnet i disse dager,
at de involverte med entreprenør og prosjektansvarlige holder seg friske framover, heter det i en pressemelding.

Hans Olav Storkås, daglig leder i NRC Group i Norge, forteller at det er spesielt gledelig å skrive nye kontrakter i den vanskelige situasjonen hele verdenssamfunnet er i.
- Vi er selvfølgelig glade for alle anbud og jobber vi vinner, men jeg må jo si at det er betryggende å se at byggherrer ikke setter full stopp, men heller har fokus på at vi alle skal ha livets rett både under og etter unntakstilstanden vi nå er i. Vi tar selvfølgelig alle nødvendige hensyn hva bekjempelse av smitte gjelder, men utover det må vi også påse at vi bygger for fremtiden og må dermed opprettholde driften, så godt det lar seg gjøre, sier han.

NRC Group jobber i disse dager med ferdigstilling av utbygging av Borg Havn sitt kaianlegg i Fredrikstad.
Peter Sundbø Norreen er prosjektleder på prosjektet, og vil også ha samme rolle i de nye utbyggingene.

- Vi ser frem til videre samarbeid med Borg Havn, og takker for tilliten vi har fått ved å skrive nok en kontrakt.
Vi i NRC Group har opplevd samarbeidet med byggherre som meget godt, hvor en åpen dialog har vært en suksessfaktor. Vi er klare for neste spadetak, sier Sundbø Norreen.

- Vi ønsker NRC Group lykke til med arbeidet og oppfordrer alle til å ta hensyn til byggearbeidere og restriksjoner ved anleggsområdet for et sikkert og trygt prosjekt, avslutter havnedirektør Tore Lundestad i meldingen.

Arbeidet vil starte med rydding av omplassering av utearealene til Egersund Trål, her må det i størst mulig grad sikres drift “as usual” gjennom byggeperioden.

Kaiarbeidet vil starte med rivning av gammel trebrygge med peler av gamle jernbaneskinner.
- Rivingsmateriale håndteres på en forsvarlig måte med levering til godkjent deponi. Det startes så straks fundamenteringsarbeider der stålkjernepeler skal på plass. Entreprenøren NRC Group vil i hovedsak utføre fundamentering- og betongarbeider fra lekter.