Politiet: Sel kirke forsøkt påtent

Sel kirke ved Otta ble natt til torsdag forsøkt påtent. En vindusrute ble knust og politiet har gjort funn på stedet som tyder på ildspåsettelse.

Politiet fikk melding om saken klokken 2.02 natt til torsdag. Kirken ligger fem kilometer nord for Otta sentrum. Politiet ønsker tips om noen har gjort observasjoner i området i løpet av natten.

– Området er avsperret og det gjennomføres blant annet tekniske undersøkelser. Kripos er varslet. Politiet har ingen mistenkte i saken, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om hendelsen ettersom de fortsatt venter på kriminalteknikere.

– Politiet har ikke vært inne i kirken ennå, opplyste lensmann Erik Trønnes i Nord-Gudbrandsdal lensmannsdistrikt til NTB klokken 10.15.

Politiet undersøker nå om det er likheter mellom brannen i Dombås kirke og skadeverket på Sel kirke. Natt til 20. februar begynte det å brenne i Dombås kirke, og politiet mener brannen var påsatt.

Brannen varte i flere timer før brannmannskapene fikk kontroll. Kirkebygget fikk store skader, og et nytt kirkeorgel til rundt 4 millioner kroner ble totalskadd.

Det er en halvtimes kjøretur fra Dombås til Sel. Sel kirke er en korskirke fra 1742 i Sel kommune i Innlandet.