Administrerende direktør i Asak miljøstein AS, Hanne Sønsteby, sier at produksjon og utkjøring av varer går som normalt.

Produksjonen går som normalt i Asak miljøstein

– Vi fokuserer på smittevern og at alle ledd holder avstand, så vi unngår sykdom i bedriften, sier administrerende direktør Hanne Sønsteby i ASAK miljøstein.

Mandag informerte bedriften alle kundene sine om at hjulene holdes i gang som vanlig til tross for unntakstilstanden som råder.

– Vi forstår på våre anleggsgartnere og entreprenører at de vil fortsette å gjøre jobben som planlagt. De jobber mye alene, og trenger ikke å være i personlig kontakt med kunden. Våre ekspedisjoner tar imot bestillinger digitalt, og vi leverer direkte på byggeplass uten personlig nærkontakt. Så vi tenker at dette skal vi klare sammen, sier Sønsteby til Byggeindustrien.

Ingen permitteringer
Hun mener at utfordringen på lengre sikt kan bli tilgangen på råvarer til produksjonen, i tillegg til eventuelt transportører og egne ansatte blir syke.

– Foreløpig foreligger ingen planer om permitteringer, men dette kan selvsagt endre seg. Vi må følge verden fra dag til dag, sier Sønsteby.

Nå oppfordrer hun markedet til å benytte tiden hjemme til å jobbe ute på egen tomt.

– Da blir det hyggeligere å tilbringe ferien der, og dessuten er hagearbeid bra for helsen.

Vareutkjøring som vanlig
Selskapet har fabrikker i Bodø, Vikaune (Trøndelag), Kristiansand, Hønefoss og Fetsund.

– Vår bransje er heldigvis mer beskyttet enn andre da de fleste jobber ute, alene eller i mindre grupper. Det er ikke så mange berøringspunkter, og derfor enklere å lage gode løsninger for å hindre smitte. Vår beskjed til markedet er derfor at alle våre fabrikker og ekspedisjon/ordrekontor fungerer som normalt. Alle ekspedisjoner har lagt til rette for at de som kommer og skal hente ut varer, er beskyttet mot eventuell smitte. Utkjøring går per i dag som normalt, understreker Sønsteby.