Stadion Terrasse

Ved Haugesund Stadion har boligutvikleren A. Utvik ført opp en blokk med 40 leiligheter. De fleste beboerne kan her se fotballkamper fra stuer og terrasser.

Fakta

Sted: Haugesund

Prosjekttype: Nybygg, boliger

Nettoareal: 4.800 kvadratmeter

Byggherre: A. Utvik

Arkitekt: Vikanes & Bungum

Rådgivere: Procon og Cowi

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Vassbakk & Stol l Betongarbeid: GL Prosjektservice l Taktekking: Protan Entreprenør l Blikkenslager: Spanne Blikk l Rekkverk: Hamre Design l Tømrer: Skude Bygg l Maler: LIH Malerservice l Rørlegger: Sig Halvorsen avd Haugesund l Elektro: Åkra Elektriske l Ventilasjon: Norovent l Heiser: Ing Stein Knutsen l Brannsikring: Firesafe l Kjøkken: Friestad Kjøkken & Interiør l Rengjøring: Haugaland Rengjøring

Stadion Terrasse er tegnet av Vikanes & Bungum og er ført opp i delte entrepriser. Leilighetene har et netto areal på 3.600 kvadratmeter. I underetasjen ligger et parkeringsanlegg på 1.200 kvadratmeter. Samlet salgssum for leilighetene er 168 millioner kroner medregnet merverdiavgift. Byggestart var våren 2018 og bygget stod ferdig i desember i 2019.

40 leiligheter

Prosjektleder Idar Heitmann i A. Utvik sier at byggingen av Stadion Terrasse gikk veldig bra og skjedde uten fraværsskader.

Leilighetene er fra 78 til 160 kvadratmeter, men de fleste er på rundt 90 kvadratmeter. Solforholdene er gode og alle leilighetene har terrasser både på nord- og sørsiden. Leilighetene i første etasje og endeleilighetene i femte etasje har store terrasser. Kjøperne hadde mange tilvalgsløsninger.

Alle leilighetene har universell tilgjengelighet og egen biloppstillingsplass i parkeringsetasjen. Fra bygget er det kort vei til Haugesund sentrum, Haugesund sjukehus og turterreng.

A. Utvik har tidligere ført opp fire blokker nær Stadion Terrasse og er i gang med et sjette bygg med 20 leiligheter i området.

Plasstøpt betong

Tomten er på cirka fem mål og har fjellgrunn. Stadion Terrasse har avlang form. Bygget er vinklet og smalner og trappes ned mot vest. Bærende konstruksjon, inkludert heissjakter, er av plasstøpt betong. Det har gått med 2.900 kubikkmeter ferdigbetong og 260 tonn med armering. Taket har q-dekker og er isolert og tekket. Fasadene har hvit trekledning med innslag av trefargede fasadeplater.

Leilighetene har parkett på gulv (trestavs hvitpigmentert eikeparkett er standard) og flislagte bad (med ekstra store fliser som standard). Parkeringsanlegget har få søyler bildører kan slås borti.

Uteområdene er pent opparbeidet og ligger sørvendt.

Grønn B

Stadion Terrasse er planlagt og bygget etter Tek10. Oppvarming skjer med viftekonvektorer i stuer og er basert på luft til vann varmepumpe. Det er balansert ventilasjon med varmegjenvin-ning i alle leilighetene, som er i energiklasse Grønn B.

70 personer var med da byggeaktiviteten var på topp.


Flere prosjekter