Slik skal ny tilførselsvei kobles til dagens E39 ved Ime i Mandal. Det er i løsningen lagt vekt på å løse de trafikale utfordringene forbi Ime skole. Ill. Nye Veier

Nye Veier: Planarbeid komplett til Mandal

Nye Veiers forslag til detaljregulering for tilførselsvei Greipsland – Ime er lagt ut til offentlig ettersyn og på høring.

Prosjektleder Håkon Lohne.

- Dermed er planarbeidet komplett for å bygge ny, trafikksikker vei fra sentrumsnært Mandal til Kristiansand. Kontrakten har en samlet verdi på 1,75 milliarder kroner, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Det skjer etter vedtak i utvalget drift og forvaltning i Lindesnes kommune 10. mars. Høringsfristen er 25. april 2020.

- Dette er en merkedag for prosjektet. Det er jobbet målrettet med høy intensitet for å lande planen. Vi er kommet frem til løsninger i samarbeid med mange aktører, som utbyggerne av Sandnesheia, kommunen og andre interessenter. Det er lagt vekt på løsninger som bedrer trafikksituasjonen ved Ime skole. I planarbeidet har det også vært tett dialog med utbyggerne Marnarkrysset AS, slik at deres veiløsninger ses i sammenheng med våre. Til sammen løser det også trafikkutfordringene for Ime II, sier prosjektleder Håkon Lohne i meldingen.

Planarbeidet for prosjektet E39 Mandal øst – Mandal by er delt i to detaljreguleringer. Del 1 omfatter E39 fra Døle bru til Mandalskrysset, samt tilførselsveien mellom Mandalskrysset og Greipsland/Lindland. Anleggsarbeid i regi totalentreprenør Hæhre har pågått her siden oktober i fjor. Målet er å sette trafikk på veistrekningen fra Ime til Døle bru i desember 2021.