Person hardt skadd i boligbrann i Porsgrunn

Helsepersonell vurderer om en mann må sendes til brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus etter en omfattende brann i tre kommunale boliger i Porsgrunn.

Politiet meldte om brannen på Kjølnesjordet i Porsgrunn klokka 4.02 natt til fredag. I et rekkehus med tre boenheter ble det meldt om brann i den midterste boligen.

– Vi har hentet ut en person som er hardt brannskadd fra den midterste boligen. Videre er det ikke gjort rede for en beboer som er registrert på den ene naboleiligheten, sa operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB ved 4.40-tiden.

Fredag morgen klokka 6 opplyser politiet at brannvesenet driver etterslokking. Den hardt skadde mannen vurderes send til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, opplyser Kråkenes. Politiet forsøkte fremdeles å få tak i den savnede personen.

– Vi har fått opplysninger om at denne personen langt på vei var flyttet ut fra leiligheten, så vi håper å få kontakt med vedkommende i løpet av dagen, sier operasjonslederen.

Beboeren i den tredje enheten skal være bortreist etter det politiet fikk vite natt til fredag.

Etter at brannen ble meldt inn av en nabo, spredte flammene seg raskt fra den midterste boligen og gjennom veggene til de to andre i rekken.