Nils Kristian Nakstad. Foto: Svanhild Blakstad

Nils Kristian Nakstad ny styreleder ved NTNU

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt Nils Kristian Nakstad som ny styreleder ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Oppnevning skjer etter at Svein Richard Brandtzæg har varslet departementet at han ønsket avløsning etter nesten sju år i vervet som styreleder.

– Jeg er glad for at Nils Kristian Nakstad har tatt på seg vervet som ny styreleder. Han sitter allerede i styret og kjenner derfor universitetet godt. I tillegg har han gjennom sin karriere i næringslivet og flere perioder i SINTEF god kjennskap til verdien av forskningen til NTNU og ikke minst kandidatene som uteksamineres, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i en pressemelding.

Nakstad er også administrerende direktør i Enova.

Skifte av styreleder skjer etter at Svein Richard Brandtzæg ba departementet om avløsning.

– Jeg vil takke for innsatsen han har gjort for NTNU. Under hans tid som styreleder har NTNU videreutviklet seg til å bli en svært solid og fremgangsrik institusjon – og landets største, sier Asheim.

– NTNU har vært gjennom store endringer gjennom disse seks årene. NTNU har et solid fundament for videre utvikling og det har vært en stor ære og glede å lede styret i disse årene. Jeg mener dette er et godt tidspunkt til å foreta et skifte og jeg håper jeg kan bidra til en god overgang til ny styreleder, sier avtroppende styreleder Svein Richard Brandtzæg i meldingen.

I tillegg har departementet oppnevnt Bjørn Otto Sverdrup som styremedlem.

Oppnevningene gjelder for den gjenværende styreperioden fra og med 13. mars 2020 til og med 31. juli 2021.