– Iverksett vedlikehold og omfattende grønn rehabilitering av boliger, bygg og infrastruktur. Bruk det som kan være en krise til et krafttak for klima og ekstraordinært vedlikehold, sier Bård Folke Fredriksen.

NBBL foreslår krisetiltak

Mange bedrifter merker nå konsekvensene av koronaviruset. NBBL kommer nå med innspill til regjeringen som de mener kan bidra til å holde sysselsettingen oppe, hjelpe til med å nå klimamålene og gi verdi for husholdningene.

– Iverksett vedlikehold og omfattende grønn rehabilitering av boliger, bygg og infrastruktur. Bruk det som kan være en krise til et krafttak for klima og ekstraordinært vedlikehold. Forslaget vil gi umiddelbar effekt til nytte for norske bedrifter og husholdninger, argumenterer Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) i en pressemelding.

NBBLs forslag til krisetiltak kommer i forbindelse med tirsdagens pressekonferanse om den økonomiske situasjonen etter virusutbruddet.

– Som interesseorganisasjon for flere av landets største boligbyggere og over én million boligeiere representerer vi en betydelig verdiskaping og etterspørsel i norsk økonomi. Derfor vil vi sammen med regjeringen og partene i arbeidslivet, sikre at landet nå ikke havner i en omfattende økonomisk krise, sier Fredriksen.