Illustrasjonsfoto

Skal asfaltere 60.000 meter i Vestfold og Telemark

Nærmere 60.000 meter fylkesveier skal asfalteres i Vestfold og Telemark fylke i år.

Konkurransen om hvem som skal få kontrakten om å asfaltere veiene i fylket, er nå i gang. Fristen for å levere inn tilbud er satt til 16. april.

– Vårt mål er at veiene i fylket skal være best mulig ut ifra de økonomiske ressursene vi har til rådighet, sier direktør Gunnar Berg Treidene i seksjon for Samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskommune i en pressemelding.

Fordelingen av midlene til de områdene som de gamle fylkene dekket, er cirka 27.000 meter i gamle Vestfold og vel 31.000 meter i gamle Telemark. Utvelgelsen av hvilke veier som skal asfalteres, foretas etter inspeksjon av veinettet. Strekninger hvor asfaltdekket har en økende negativ utvikling blir prioritert.

– Dette fordi konsekvensene vil bli store om disse veiene ikke blir asfaltert, heter det i meldingen.

– Vi ønsker å få asfaltert mest mulig innenfor de rammene vi har. Det er gunstig å asfaltere flere veier innenfor et geografisk område samtidig, for at ikke kostnadene skal bli for høye. Der hvor trafikkmengden er høyest, slites også naturlig nok veiene mest. Veier som har høyre trafikk enn gjennomsnittlig 5.000 kjøretøy i døgnet, har høyest prioritet. Sikkerhet og trafikkstøy er også lagt inn i kriteriene når veistrekningene blir prioritert.

Listen over hvor asfalten skal legges, kan bli justert når prisene fra tilbyderne kommer inn.