– Er det ikke bærekraftig, er prisen uten interesse, sier grunnlegger og toppsjef i TESS, Erik Jølberg. Foto: TESS

TESS setter strengere krav til leverandørene

Milliardkonsernet TESS setter tøffere krav til leverandørene. – Skal du selge til TESS handler det om bærekraft. Kvalitet er like viktig som pris, sier toppsjefen Erik Jølberg.

77-åringen Erik Jølberg startet TESS i 1968. Han er fortsatt toppsjefen i selskapet. For Jølberg har det i 52 år handlet om kvalitet og nå handler det også om FNs bærekraftmål. Meldingen til konsernets mange hundre ulike leverandører er ikke til å misforstå.

– FNs bærekraftmål må ligge til grunn for alt vi gjør. De er styrende for alt. Også alle innkjøp, sier Erik Jølberg i en pressemelding fra selskapet.

– Ansvarlig forbruk og produksjon er aller viktigst for oss. Det handler blant annet om kvalitet. Det er det motsatte av «bruk og kast». Høy kvalitet innebærer mindre skrap og mindre forurensing. For våre kunder er kvalitet lønnsomt. Det du kjøper skal tåle høy belastning over lang tid, sier Jølberg.

Han peker på at det ikke kan handle mest om pris.

– Bærekraftig business handler om riktig pris for riktig kvalitet, og det må være bærekraftig. Er ikke produktet og leveransen bærekraftig, er prisen uten interesse, sier Jølberg.