Sverre Kjenne (t.h.), digitaliseringsdirektør i Bane NOR og administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

Bane NOR velger Sopra Steria som digitaliseringspartner

Sopra Steria får fornyet tillit hos Bane NOR, etter å ha levert driftstjenester til statsforetaket siden 2009.

Etter å ha vunnet en omfattende driftsavtale skal Sopra Steria spille en sentral rolle i digitaliseringen av organisasjonen til Bane NOR de nærmeste årene.

– Avtalen skal gi hele landet mer jernbane for pengene. Vi anslår at vi sparer flere titalls millioner kroner i året. Samtidig får vi jobbe fleksibelt og sikkert med de beste digitaliseringsverktøyene på markedet, sier Sverre Kjenne, digitaliseringsdirektør i Bane NOR ien pressemedling.

Frem mot 2030 skal det investeres 25 milliarder kroner i digitalisering og modernisering av jernbanen.

Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria Skandinavia, forteller at konsulentselskapet skal spille en strategisk rolle i den pågående digitaliseringen av Bane NORs organisasjon.

– Vi skal ta et helhetlig ansvar for IKT og stå for smidig utvikling av moderne og kostnadseffektiv IT-infrastruktur for Bane NOR. Avtalen sørger for stor grad av fleksibilitet, automatisering og effektivisering. Vi skal sørge for at de 3.500 ansatte i Bane NOR får sikker og pålitelig tilgang til alle relevante tjenester uansett hvor de befinner seg, sier Rusti i meldingen.

Den nye avtalen legger opp til en blanding av skyteknologi og IT-infrastrukturtjenester i eget datasenter.