Ill. DARK Arkitekter

Klart for byggestart på Meierikvartalet i Lillestrøm

BundeBygg AS skal nå starte arbeidet med å boliger for Meierikvartalet Utvikling AS ved Stor-Oslo Eiendom i Lillestrøm.

Ill. DARK Arkitekter

Planen er at Meierikvartalet skal bli et nytt landemerke for byen.

- Målet til Stor-Oslo Eiendom med Meierikvartalet har vært å skape et urbant sted der folk trives enten de bor, jobber eller bare er på besøk. Her skal det bygges cirka 350 leiligheter fordelt på høye tårnhus og mer jordnære byhus. Tårnhusene blir de høyeste byggene i Lillestrøm, heter det i en pressemelding, De høyeste byggene blir på 19 etasjer og i tillegg til boliger blir det næring i 1. og 2. Etasje.

Prosjektet er tegnet av DARK Arkitekter.

Stor-Oslo Eiendom inngikk en samspillskontrakt med BundeBygg om utvikling av prosjektet på Lillestrøm i januar 2019. Etter et år med samspill ble kontrakten for første byggetrinn signert 22. januar 2020. Oppstart av byggearbeidene er satt til mars 2020 og prosjektet skal ferdigstilles i løpet av høsten 2022.

Meierikvartalet består av flere byggetrinn på til sammen cirka 75.000 kvadratneter, med felles gårdsrom. Byggetrinn 1 består av totalt 135 leiligheter med tilhørende fellesarealer, råbyggslokaler for næring samt kjeller.

- Vi har hatt ett tett og konstruktivt samarbeid med Stor Oslo-Eiendom og er veldig glade og stolte for at vi nå sammen skal realisere Meierikvartalet. F or BundeBygg er dette en milepæl i vår historie. At utviklingsfasen har vært gjennomført i samspillsentreprise gjør oss ekstra stolte over å bli valgt som entreprenør for Meierikvartalet da samspill er selve grunnsteinen BundeBygg er tuftet på. Meierikvartalet skal gjennomføres i en totalentreprise, og blir det største prosjektet vi har bygget. Vi gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier administrerende direktør i BundeBygg, Ole Kristian Berg.

Kontrakten signeres av prosjektansvarlig Karsten Hjertholm i Stor-Oslo Eiendom (t.v.) og administrerende direktør i BundeBygg, Ole Kristian Berg.