Jon Sandnes fra en tidligere samling med kommunikasjonslederne i SAMMEN2020.

Jon Sandnes: - Vi må forplikte oss og bli mer tydelige

Når nærmere 100 topplederne i initiativet SAMMEN2020 samles på Ullevaal Stadion 28. april, skal de legge en plan for hvordan BAE-næringen skal vinne kampen om fremtiden.

Hvordan skal næringen bli en del av klimaløsningen, og hvordan skal man trekke til seg talentene? Det er noen av de store spørsmålene som skal besvares. Jon Sandnes som er a dministrerende direktør,
Byggenæringens Landsforening (BNL) og leder av BAE- rådet, mener det haster å finne de gode svarene.

– Samarbeid og bærekraft er de bærende elementene i SAMMEN2020. Vi er enige om dette var en god start, men nå må vi videre. I dag er det ikke en aktør med respekt for seg selv som ikke refererer til FNs bærekraftsmål, så hvis vi skal gjøre en forskjell må vi spisse oss enda mer, sier Sandnes.

Forventer klar tale fra fremtidens ledere
Sandnes gleder seg ikke minst til å høre fremtidens ledere snakke om hva bærekraft betyr for dem, og hvilke forventninger de har til dagens ledere i næringen. Han forventer klar tale.

– Kampen om talentene er hard, og ved siden av trygge jobber tiltrekkes ungdom av næringer de kan identifisere seg med. Jeg regner med at de vil utfordre oss som ledere kraftig på tydelighet når det gjelder bærekraft, og at vi forplikter oss til å være en del av løsningen på klimaproblemene, sier Sandnes.

Lederen for BAE-rådet ser også frem til å høre mer om konferansen Fremtidens ledere i BAE-næringen SAMMEN2020 som arrangeres som en del av Evolve Arena på Norges Varemesse 12. mai.

– Jeg har fått med meg at styringsgruppen for konferansen har satt sammen et program med mange spennende navn. Uten å røpe for mye her, så kommer det helt sikkert til å bli en stor opplevelse for de 200 deltakerne som møtes på Lillestrøm, sier Sandnes.

Travel vår for SAMMEN2020
Sandnes er glad for at det er så sterk fremdrift i initiativet, og ser frem til en travel vår. 5. mai, midt mellom toppledersamlingen og konferansen for fremtidens ledere, skal de kommunikasjonsansvarlige i SAMMEN2020 samles for å se på hvordan BAE-næringen med 350.000 ansatte kan få en tydeligere stemme i samfunnsdebatten

– Tallene i BI-rapporten fra 2019, viser at vår næring er Norges nest største næring målt i verdiskaping. Men vi skal ikke bare formidle tall og fakta. Vi er også nødt til å nå frem til folks hjerter. Vi har mange gode historier som kan fortelles, og jobben til de kommunikasjonsansvarlige blir å definere hvordan vi kan formidle hva vi gjør på en god måte, sier BNL-lederen.