Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer, opplyser at de utvider planområdet for bybaneutbyggingen til Åsane. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Byrådet i Bergen vil planlegge for både tunnel- og dagtrasé for bybanen

Byrådsleder i Bergen Roger Valhammer (Ap) sier de utvider planområdet for bybaneutbyggingen til Åsane. De vil nå planlegge for både en tunnel- og en dagtrasé.

– Vi varsler nå oppstart av arbeidet med å regulere tunnelalternativet. Det betyr at vi utvider planområdet i sentrum, inkludert en underjordisk holdeplass, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse torsdag.

Planene for bybaneutbyggingen til Åsane, og hvor traseen skal gå, har vært diskutert og kranglet om i bergenspolitikken i årevis. Byrådet ønsker å legge bybanen forbi Bryggen, mens det i bystyret er flertall for tunnel, skriver NRK.

I høst sendte flere tilhengere av tunneltraseen inn et forslag om å planlegge for både en tunnel- og dagtrasé samtidig, ifølge Bergens Tidende.

Byrådet må svare på dette forslaget innen mai, men legger allerede torsdag fram hvordan de planlegger å jobbe videre.

– Vi bestiller en parallell planlegging av to traseer. Vi mener dette sikrer raskest mulig framdrift for utbyggingen til Åsane, sier Valhammer.

Senest i andre del av 2021 skal det legges fram en sak der bystyret kan velge mellom de to alternativene.

– Dette skal gi tillit til at det er to likeverdige alternativer man tar stilling til, sier Valhammer.