550 boliger skal bygges på Øvre Nyhavna i  Trondheim. Illustrasjon: Heimdal Bolig

Backe bygger ny bydel i Trondheim for Heimdal Bolig

Backe Trondheim er tildelt oppdraget med å bygge de to første byggetrinnene av prosjektet Øvre Nyhavna i Trondheim for Heimdal Bolig AS.

Øvre Nyhavna består av rundt 550 boliger som bygges i flere byggetrinn. Byggetrinn 1 og 2 består av 208 boliger av varierende størrelser og parkeringskjeller.

Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise, og de to første byggetrinnene har en samlet kontraktssum på cirka 460 millioner kroner inkl. mva, ifølge en pressemelding fra Backe.

Prosjektet ligger helt i vannkanten av Nyhavna, hvor det er lagt stor vekt på det estetiske uttrykket.

Heimdal Bolig melder at prosjektet har vist seg svært attraktivt, hvor byggetrinn 1 ble eiendomsaktørens største salgssuksess i Trondheim.

Boligene etableres i et gammelt industriområde hvor miljøsanering og rivearbeid allerede er gjennomført. Peling for det første byggetrinnet har startet, og leilighetene vil være klare for innflytting i første halvdel av 2021. Byggetrinn 2 følger tett på og ferdigstilles høsten 2021.

Ifølge pressemeldingen ser Backe Trondheim frem til å være med å realisere nok et flott boligprosjekt sammen med Heimdal Bolig.