Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Full stopp etter stort byggeplasstyveri - 115 ansatte satt på vent

Natt til mandag ble verktøy i et stort omfang stjålet fra containere til det svenske selskapet Logistic Contractor på Vestby utenfor Oslo.

Selskapet står for byggearbeidene til DSVs nye lagerbygg i Toveien på Vestby, og ifølge Vestby Avis var det ansatte i selskapet som tidlig mandag morgen oppdaget at det hadde vært innbrudd i flere containere.

– Må vente på nytt utstyr

Ifølge construction-manager Jan-Erik Stolp i Logistic Contractor, vil tyveriet få konsekvenser for flere underleverandører.

–Akkurat nå er det full stopp i produksjonen, og det betyr at vi har rundt 115 ansatte som må vente på nytt utstyr, sier Stolp til Vestby Avis.

Ifølge avisen ville trolig de største underleverandørene være i arbeid igjen i løpet av dagen, mens de minste firmaene i verste fall ville bruke noen dager på å skaffe nytt utstyr.

Syv containere

Gjerningspersonene brukte vinkelsliper for å komme seg inn i syv containere. De skal ikke ha brydd seg om annet utstyr eller materialer på byggeplassen.

Også på Ski utenfor Oslo melder politiet at det har vært innbrudd på en byggeplass i løpet av helgen, og at det er stjålet GPS-utstyr fra gravemaskiner.

–Ikke hvem som helst

– Det er snakk om to utvendige antenner og en skjerm- og styringsenhet. Dette er dyrt utstyr, og er verdt rundt 350.000 kroner, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til Østlandets Blad (ØB).

Han uttaler også at man ikke kan se bort i fra at det kan være organisert vinningskriminalitet og en sammenheng mellom sakene.

Byggeindustrien har forsøkt å få en kommentar fra construction-manager Jan-Erik Stolp i Logistic Contractor, men har ikke lyktes med dette.