<p>Midtdelerprosjektet E134 Mjøndalen-Langebru skal ferdigstilles før fellesferien. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen</p>Foto: Kjell Wold, Statens vegvesenStrekningen forbi Loesmoen får forbikjøringsfelt i begge retninger. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen

Midtdelerprosjekt åpner fem måneder tidligere enn planlagt

En mild vinter, god fremdrift og godt samarbeid trekkes frem som årsakene til at midtdelerprosjektet E134 Mjøndalen-Langebru mellom Mjøndalen og Hokksund i Viken åpner fem måneder tidligere enn planlagt. 

Statens vegvesen opplyser på sin internettside at det er inngått avtale mellom byggherren Statens vegvesen og entreprenøren Marthinsen og Duvholt AS om å ferdigstille prosjektet innen starten av fellesferien i juli 2020. Den opprinnelige datoen for ferdigstillelse av prosjektet var 1. desember 2020.

God framdrift, godt samarbeid og en mild vinter er blant hovedårsakene til at prosjektet kan ferdigstilles så mye tidligere enn forutsatt.

Prosjektleder Tom Hedalen i Statens vegvesen fastslår at han er meget tilfreds med at prosjektet kan fullføres mye tidligere enn opprinnelig planlagt.

Det er en forutsetningene for å få til ferdig veg mellom Mjøndalen og Hokksund med midtrekkverk og veibelysning før starten av fellesferien at veien stenges helt helgen 5. til 8. juni. Da skal midtrekkverk langs mesteparten av veien monteres.

Statens vegvesen opplyser at det ved starten og slutten av denne helgen blir en periode lagt opp til å sende trafikken bare i en retning mens arbeidet pågår. På grunn av helgeutfarten vil trafikken gå vestover mot Hokksund fredag ettermiddag, mens trafikken østover er stengt.

Søndag ettermiddag vil vegen være åpen for trafikk innover mot Drammen, mens trafikken vestover er stengt i denne perioden. Lørdag vil vegen være helt stengt i begge retninger. Statens vegvesen vil komme med mer detaljer om stengehelgen senere.