Rosthaug Internat og Verksted

Anleggsleder i PEAB, André Thorsdalen (til venstre) og byggherrens representant Jan Øya, gratulerer hverandre med vel gjennomført prosjekt.

PEAB AS har bygget Rosthaug Internat og Verksted, som ligger fint til i Åmot i Viken.

Fakta

Sted: Åmot i Viken

Prosjekttype: Internat og verksted

Byggherre: BFK Eiendom

Byggherrerepresentant: Cowi

Totalentreprenør: PEAB

BTA: 774 kvadratmeter

Kontraktsum uten merverdiavgift: 41 millioner kroner

Arkitekt: Søndergaard Rickfelt

Rådgivere: RIB: Stener Sørensen l RIBr: Roar Jørgensen l RIG: Arkimedum l RIAut og ITB-koordinator: GK Inneklima l RIE: Ing. Pettersen l RIV rør: Thon & Co l RIV vent: MT Klima l RIFy: WSP Norge

Underentreprenører og leverandører: Massivtre: Control l Grunnarbeider: Habex l Rørlegger: Thon & Co l Elektro: Ing. Pettersen l Ventilasjon: MT Klima l SD/Automatikk: GK Inneklima l Betongarbeider: Vestviken Betong & Tre l Stikker: Stener Sørensen l Taktekker: Protan Entreprenør l Stålkonstruksjon: Fiskum Plate og Sveis l Takstoler: Treteknikk l Traverskran: Industrikran l Listverk/foringer: Treprodukter l Vinduer: Lian

Det er Buskerud videregående skole som er bruker av nybyggene. Skolen tilbyr blant annet byggfag, anleggsgartnerfag, murerfag, maskinførerfag og kokkelinje samt landbruksverksted. Hester hører også med i undervisningstilbudet.

16 hybler

Internatet har 16 hybler og et fellesareal med kjøkken. Alle hyblene har eget bad.

– Internatet er bygget i massivtre og har en etasje, med teknisk rom og solcellepanel på toppen av bygget, sier anleggsleder André Thorsdalen i PEAB AS til Byggeindustrien.

Internatet har vannbåren fjernvarme, med unntak av baderommene som har varmekabler. Utvendig er bygget kledd med Kebony og Steni betongplater. Taket er helsveiset av Protan.

– Innvendig er det massivtre veggelementer og gulvbelegg, sier Thorsdalen.

Verkstedet har to etasjer. I første etasje er det vaskehall for store kjøretøy, samt storbilverksted, naturbruksverksted og sveiseverksted. I andre etasje er det undervisningsrom i tillegg til simulatorrom og garderober.

– Verkstedbygget har en utvendig fasade av Kebony og mur, mens innvendig er bygget kledd med OSB og robust gips, som såkalte klimavegger. I selve verkstedet er det betongvegger, sier Thorsdalen.

Ustabile grunnmasser

PEAB AS startet grunn- og gravearbeidet til både internatet og verkstedet på nyåret i 2019. Ustabile masser med mye leire gjorde at det måtte tilføres geonett. Begge byggene har støpt såle.

– Arbeidet om vinteren i fjor var utfordrende på grunn av snø og frost, ellers gikk arbeidet veldig greit. Massivtreveggene ble satt opp i løpet av ti dager, og internatet sto ferdig i oktober 2019, sier Thorsdalen.

Verkstedet sto ferdig i november 2019, og ifølge anleggslederen ble byggene overlevert en meget fornøyd byggherre den 2. desember i fjor.

– Det har vært en stram byggetid. Blant annet måtte mange tekniske løsninger på verkstedet koordineres. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med byggherren, og vi har hatt flinke underentreprenører, sier Thorsdalen.

Byggherrens representant Jan Øya, sier at byggetrinn 2 med internat og verksteddel, er et ledd i den videre utviklingen av Buskerud videregående skole avdeling Buskerud.

– Byggherren, som nå har vært i samhandling med PEAB i flere byggeprosesser, er også denne gangen fornøyd med kvaliteten i byggene. Noe som har vært ekstra spennende og interessant, er massivtrekonstruksjon som er benyttet ved oppbyggingen av internatet. Bygget har også solceller på taket. Videre kan jeg tilføye at byggeprosessen har vært preget av meget godt samarbeid både i prosjekteringsdelen og byggefasen, mellom skole, entreprenør og byggherre. Prosjektet er levert i henhold til planlagt byggetid og økonomiske rammer, sier Øya.


Flere prosjekter