Sønnico slår seg sammen med OneCo

Elkraft-, elektro- og telekomkonsernet OneCo har inngått avtale om å overta Sønnico.

Det skriver OneCo i en pressemelding mandag.

Sønnico leverer tekniske tjenester og løsninger innenfor blant annet elektro og energi.

– Vi er utrolig glade for å ha fått Sønnico med på laget. Dette er et selskap som har god regional forankring og en solid posisjon hos kundene. I tillegg har selskapet en solid ledelseskapasitet, høy faglig kompetanse og en driftsform som vil være med å styrke OneCo, sier konsernsjef Marvin Jensen i OneCo.

Sønnico har i dag omtrent 360 ansatte og en årlig omsetning på rundt 470 millioner kroner, heter det i pressemeldingen. OneCo-konsernet vil etter overtagelsen av aksjene i Sønnico være omtrent 2.800 ansatte og få en årlig omsetning på rundt 4,7 milliarder kroner. Konsernet leverer tjenester knyttet til elektro, automasjon, Telekom og IT. Sønnico skal fortsette som et eget selskap i OneCo-konsernet, forutsatt at ervervet godkjennes av Konkurransetilsynet.

– Vi er svært fornøyde med salget av Sønnico. Umoe har eid Sønnico i nesten 16 år, men tiden var nå inne til å få inn nye eiere med kompetanse og kapital. Vi er sikre på at Katalysator og OneCo vil bygge virksomheten videre til det beste for ansatte, ledelse og kunder, sier Thomas Moe Børseth, styreleder i Sønnico.