Administrerende direktør iSpacemaker, Håvard Haukeland (foran), og teknisk direktør Carl Christensen. Foto: Stefan Offergaard

JM og Spacemaker inngår nordisk avtale

Boligutvikler JM har signert avtale med Spacemaker om å bruke deres AI-plattform i Norge, Sverige og Finland.

Det skriver Spacemaker i en pressemelding.

Per Lundquist i JM og Håvard Haukeland i Spacemaker signerte torsdag denne uken en avtale som utvider samarbeidet mellom de to selskapene.

– Hos Spacemaker tror vi at samspillet mellom teknologi og mennesker vil gi mer velfungerende lokalsamfunn og boforhold for dagens og morgendagens mennesker. Vi er veldig entusiastiske for samarbeidet med JM, da vi deler visjonen om at en klar vektlegging av bærekraft må danne grunnlaget for å bygge byer og lokalsamfunn som kan stå tidens prøve, sier Haukeland i pressemeldingen.

JM var, ifølge meldingen, en tidlig støttespiller for Spacemaker, der de testet produktet og bidro med innsikt til funksjoner til plattformen. Selskapet utvider nå samarbeidet.

Spacemaker har nå mer enn 100 ansatte, og har kontorer i både Stockholm og Gøteborg i tillegg til Oslo.

Spacemakers AI-teknologi lar arkitekter og eiendomsutviklere maksimere potensialet til en tomt ved raskt å generere og evaluere løsningene for tomten basert på fysiske data, forskrifter og preferanser.