Statnett er i gang med en større oppgradering av strømnettet i Norge. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Statnett har bygd over 500 kilometer strømnett siden 2016

De siste årene har Statnett økt utbyggingstakten av hovedstrømsnettet kraftig. Siden 2016 er 542 kilometer nytt strømnett på plass.

Det er en vekst på hele 25 prosent i forhold til treårsperioden 2014 til 2016, da det ble bygget i alt 434 kilometer, skriver Nationen.

– Samfunnets økte behov for elektrifisering krever ytterligere kapasitet og et sterkt hovedstrømnett, sier konserndirektør Elisabeth Vike Vardheim for bygg og anlegg i Statnett.

Hun peker på at siden 2010 har over 1.400 kilometer ledning blitt strukket for å sikre trygg strømforsyning og møte kravene til økt elektrifisering.

Konserndirektør Håkon Borgen sier at Statnett også i årene framover planlegger en gradvis forsterking og fornyelse av hovedstrømsnettet over hele landet.

– Statnett forventer å opprettholde et årlig investeringsnivå på 4 til 6 milliarder kroner fremover, sier Borgen.

I 2019 hadde Statnett flere store kraftledninger under utbygging. De største er Balsfjord – Skaidi (62 km) i Nord-Norge, første byggetrinn av Namsos-Surna (14 km) i Midt-Norge og Vestre korridor (63 km) i Sørvest-Norge. I tillegg har totalt 14 stasjoner blitt satt i drift eller oppgradert i løpet av fjoråret.