Prosjektleder Gunnar Eiterjord. Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesenFoto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesenFoto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen

Åpner Eiganes- og Hundvågtunnelen 30. mars

Åpningsdatoen for Eiganes- og Hundvågtunnelen blir etter planen 30. mars.

Da starter også bompengeinnkrevingen i Ryfylketunnelen og Hundvågtunnelen. Eiganestunnelen er en del av Bymiljøpakken.

Åpningen blir den offisielle åpningen av Ryfast, og det vil bli markert med snorklipping mellom Ryfylke- og Hundvågtunnelen på Hundvåg nord.

– Vi er glade for at åpningsdatoen nå er klar, og vi er stolte av å åpne et av landets mest kompliserte tunnelsystemer, sier Gunnar Eiterjord prosjektleder i Statens vegvesen, i en pressemelding.

- Alle elektroniske varslingssystemer har de siste månedene blitt testet med gode resultater, men det gjenstår fortsatt litt testing før tunnelene kan åpnes. Videre har nødetatene gjennomført de øvelsene som er nødvendig for at de skal håndtere hendelser. Den siste testen som skal gjennomføres er at tunnelene skal stå i en måned uten trafikk og pågående arbeid, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

– For at tunnelene skal få den endelige sikkerhets godkjenningen må de stabilitet testes, dette for å sjekke at sikkerhetsfunksjonene og alarmer fungerer som de skal. Men går alt etter planen ser vi fram til 30. mars og at trafikantene kan ta i bruk et nytt og forbedret transportsystem i Stavanger, sier Eiterjord.

Eiganestunnelen er 3,7 kilometer fra Schancheholen til Tasta, med avkjøringsmulighet fra sør til Hundvågtunnelen.

Hundvågtunnelen er 6,2 kilometer fra Schancheholen/Gamlingen til Hundvåg nord, med av- påkjøringsrampe opp til Buøy.