Katharina Bramslev og Grønn Byggallianse er nå i full gang med den nye BREEAM-NOR-manualen.

Arbeidet med ny BREEAM-NOR manual i gang

Grønn Byggallianse er i gang med en ny versjon av BREEAM-NOR-manualen, med mål om å være ferdig innen 2021.

Gjeldende BREEAM-NOR-manual ble lansert i 2016 og det har siden blitt gjennomført to mindre revisjoner. For å kunne ta inn endringer i kunnskapsgrunnlaget, lovkrav og markedsutvikling, er Grønn Byggallianse nå i gang med arbeidet med ny versjon av BREEAM-NOR.

Grønn Byggallianse leder arbeidet, i tett samarbeid med BRE (eier av BREEAM).

Målet er å ha manualen ferdig innen 2021. Den nye manualen bygger på den kommende, internasjonale BREEAM New Construction (INT NC).

I takt med utviklingen i samfunnet, vil neste versjon ivareta enda flere aspekter knyttet til ytre miljø, sosiale forhold og økonomi. BREEAM-NOR 2021 skal gjenspeile gjeldende «beste praksis» i Norge og være en driver for nytenkning i planlegging og bygging for miljø og økt bærekraft. Nasjonale tilpasninger skal være godt gjennomarbeidet, heter det i en medling fra Grønn Byggallianse.

De peker på at arbeidet skal forankres bredt i markedet. Grønn Byggallianse har frem til januar 2020 samlet inn og systematisert tilbakemeldinger fra blant annet revisorer, AP-er, tekniske avklaringer og BRE sitt arbeid.

- Før den nye manualen ferdigstilles vil markedet inkluderes ytterligere, både gjennom høringer og tekniske arbeidsgrupper. I tillegg er det etablert en strategisk rådgivningsgruppe, skriver Grønn Byggallianse.