Åssiden fotballhall i Drammen. Ill. Arch Uno

Peab bygger ny fotballhall i Drammen

Drammen eiendom KF har signert samspillskontrakt med entreprenøren Peab om oppføring av ny fotballhall på Åssiden i Drammen.

Åssiden fotballhall får en størrelse på rundt 4.700 kvadratmeter. Hallen skal inneholde garderobeanlegg, og muligheter for en aktivitetssal. I forbindelse med utbyggingen skal utendørs arealer i tilknytning til hallen rustes opp, og det blir opparbeidet ny adkomst fra Buskerudveien.

− Det er viktig for Drammen kommune å legge til rette for idretten, og en hall er sterkt etterspurt på Åssiden. Hallen vil bli brukt både av skole og av idretten i området, sier Gjermund Riise Brekke, daglig leder i Drammen eiendom KF i en pressemelding.

Skal optimalisere prosjektet sammen
I en samspillskontrakt skal partene sammen optimalisere, kvalitetssikre og utforme en endelig lay-out og innhold for prosjektet. Samspillsperioden starter nå, og det er satt av rundt to måneder til arbeidet. Målet er byggestart i mars 2020.

− I et samspill har vi anledning til å samarbeide med entreprenøren før vi begynner selve byggingen. På den måten kan vi som byggherre dra nytte av entreprenørens kompetanse. Vi er helt sikre på at dette er den beste måten å oppnå kostnadseffektive løsninger på, uten at det går på bekostning av kvaliteten, sier Erik Mathiassen, utbyggingssjef i Drammen eiendom KF.

Motivert entreprenør
Peabs avdelingsleder Håvard Dybendal er svært fornøyd med at Drammen eiendom KF valgte Peab til samspillsfasen i prosjektet.

− For Peab i Buskerud er dette et viktig prosjekt. Vi i gang med en helt ny satsing i dette området, og er veldig motiverte for et godt samarbeid med byggherren om en totalentreprisekontrakt for prosjektet, sier Dybendal i meldingen.

Peab har det seneste året jobbet med å restrukturere virksomheten i Buskerud, og er blant annet etablert i nye lokaler i Hokksund. Dybendal leder satsingen, og har en tydelig visjon for virksomheten.

− Vårt mål er krystallklart; Peab skal være en lokal samfunnsbygger i Buskerud. Derfor er dette prosjektet midt i blinken. Det vil være et viktig bidrag både til lokalsamfunnet og idretten, sier han.

Etter planen skal arbeidene på byggeplassen starte i mars, og fotballhallen skal være ferdigstilt i desember 2020.

Arkitekt i forprosjektet var Arch Uno, mens arkitekt i utførelsesfase og detaljprosjektering er SG Arkitektur.

Daglig leder Gjermund Riise Brekke i Drammen eiendom KF (f.v.), avdelingsleder Håvard Dybendal i Peab og utbyggingssjef Erik Mathiassen i Drammen eiendom KF.