På sikt ønsker Trafikksikkerhetsforeningen at det blir innført krav til kompetanse for å få montere sikkerhetsinstallasjoner som rekkverk. Foto: TSF

Arrangerer kurs for rekkverksmontører

– Per i dag finnes det ingen krav til kompetanse til de som skal montere rekkverk i Norge. Dette gjør vi i Trafikksikkerhetsforeningen noe med, sier Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i Trafikksikkerhetsforeningen.

Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i Trafikksikkerhetsforeningen. Foto TSF

Etter eget ønske fra rekkverksbransjen startet TSF arbeidet med å kartlegge krav og behovene for utdanningen/kurs for rekkverksmontører i Norge.

– I Sverige har de over flere år jobbet for å utdannet rekkverksmontører. I Norge har det per dags dato ikke vært noe krav til utdanning av montører av rekkverk, sier Tangstad-Holdal i en pressemelding. Det første kurset for rekkverksmontører vil bli arrangert på Gardemoen onsdag 5. februar 2020.

Tangstad-Holdal peker på at Statens vegvesen, ved Vegdirektoratet, i møter har ønsket slike kurs velkommen.

– På sikt vil TSF jobbe for at det blir innført krav til kurs/opplæring av all personell som skal utføre arbeidsoppgaver med oppsett eller vedlikehold av rekkverk ute i veitrafikken, sier Tangstad-Holdal.