Programlederne Frode Aga (fra venstre) og Christian Aarhus sammen med Veidekkes analyssjef Kristoffer Eide Hoen i Byggeplassen-studio. Arve Brekkhus (til høyre) deltar også i podkasten med sin 2020-analyse av næringen. NAL-president Gisle Løkken var med på telefon fra Tromsø. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Podkast om 2020: - Vi har kanskje blitt litt fartsblinde

Aktivitetsnivået har vært så høyt i den norske byggenæringen de siste ti årene, at Veidekkes analysesjef frykter man er i ferd med å bli fartsblinde. Men han tror ikke byggeboomen bråstopper i 2020.

I den kommende utgaven av papirutgaven av Byggeindustrien er store deler av bladet viet til utsikter for 2020 i byggenæringen.

2020-synet er også samtaleemnet når Veidekkes direktør for analyse, Kristoffer Eide Hoen og president i Norske Arkitekters Landsforbund og daglig leder i 70 °N arkitektur i Tromsø, Gisle Løkken, er gjester i episode 41 av podkasten Byggeplassen.

Høyt nivå vil vedvare

I podkasten sier Veidekkes analysesjef at han forventer at 2020 kommer til å ligne på 2019 og at det høye aktivitetsnivået i norsk bygg- og anleggsnæring vil fortsette.

- Vi er på mange måter inne i en gullalder i norsk byggenæring som også vil vedvare i dette året. Det samlede aktivitetsnivået i hele næringen er høyt, og det er mange oppgaver som tilføres vår næring. De siste ti årene har vi kanskje blitt litt fartsblinde med tanke på hvor stor etterspørselen er, sier Hoen i podkasten.

Klima og miljø

NAL-president Gisle Løkken er gjest i podkasten på telefon fra Tromsø. Foto: Erik Burås/Studio B13

Arkitekt og NAL-president Gisle Løkken tror heller ikke endringene på kort sikt blir veldig store.

- Men på litt lenger sikt, vil vi se ganske store endringer i både måten arkitektene jobber på og i arkitekturen som sådan. Det er beskrevet et såpass alvorlig fremtidsbilde knyttet til klima og miljø, og det er noe som kommer til å prege oss alle, sier Løkken.

Du kan høre mer om Løkken og Eides tanker om det kommende året i podkasten «2020-syn på byggenæringen».