Det har kommet inn nesten 9.000 erstatningskrav i forbindelse med brannene som herjer i Australia. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix

Brannene i Australia har forårsaket skader for over 4 milliarder

Kravene til forsikringsselskapene i Australia har oversteget 4,2 milliarder kroner og landet ser ingen ende på brannene som har ødelagt mer enn 2.000 hjem.

Ifølge forsikringsmyndigheten i landet har kravene doblet seg de siste dagene, til over 700 millioner australske dollar, noe som tilsvarer over 4,2 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Så langt har det ifølge SBS kommet inn 8.985 krav, men det forventes å øke ettersom brannene fortsetter å føre med seg store ødeleggelser.

Finansminister Josh Frydenberg opplyser at rundt 20 prosent av kravene er blitt vurdert, og at halvparten av dem er avgjort.

Videre forteller han at forsikringsbransjen har tilbudt nødboliger til rammede kunder, i tillegg til «litt kontantstøtte».

Massive branner har herjet i Australia siden september, og har kostet minst 25 personer livet. Det anslås også at rundt 500 millioner dyr har omkommet i brannene.

Det ventes nå varmere temperaturer i landet, og det advares om at brannene vil ta seg opp igjen mot slutten av uken.