Styreleder Harald V. Nikolaisen i Nye Veier.

Nye Veier-sjef på plass før jul

– Vi er i innspurten med de siste aktuelle kandidatene, og det er ikke så lenge før vi kommer til å konkludere. Kanskje kommer det en melding allerede på onsdag, sier Harald V. Nikolaisen, styreleder i Nye Veier.

Tirsdag ettermiddag refererte Byggeindustrien en sak fra Fædrelandsvennen som gikk på at 10 av 18 søkere til toppjobben hadde trukket seg. Nikolaisen sier til Byggeindustrien at det er naturlig at søkere som får beskjed om at de ikke er aktuelle til jobben velger å trekke seg fra listen.

– Listen som har vært opp i media kan ikke brukes for å gjøre seg opp en mening om søkermassen. Den er ikke komplett, sier Nikolaisen.

Han beskriver prosessen med å finne den nye toppsjefen i Nye Veier som god. Styrelederen vil ikke si hvor mange kandidater som nå kjemper om jobben, men han føler seg trygg på at det vil bli tatt et valg før jul.

– Vi er i finaleheatet, og vi tenker at vi skal lande dette før jul, sier Nikolaisen.

Sjefsjobben i Nye Veier har stått ledig siden tidligere leder Ingrid Dahl Hovland ble ansatt som ny vegdirektør 1. november. Søknadsfristen for de som ønsker å ta over etter Hovland gikk i utgangspunktet ut 6. desember, men det ble åpnet opp for søkere etter fristen.