Skarpsnotunnelen ved Moelv åpner for tofeltstrafikk natt til onsdag 18. desember. Foto: Nye Veier

Åpner E6 gjennom Skarpsnotunnelen

Fra og med i kveld blir det tofeltstrafikk gjennom det nye tunnelløpet i Skarpsnoberget like sør for Moelv.

Det betyr at E6-trafikantene pr. nå har tatt i bruk nesten tre mil med nylagt asfalt på strekningen Kåterud – Moelv, i tillegg til 12 kilometer med ferdig firefeltsvei fra Kolomoen til Kåterud.

Arbeidene med trafikkomleggingen ved Skarpsnotunnelen starter kl. 18.00 og ferdigstilles i løpet av natta.

- E6-trafikantene har fått tatt i bruk mye nybygd vei de siste ukene. Når vi nå også får åpnet E6 gjennom Skarpsnotunnelen kommer trafikantene til å merke at reisetiden reduseres. Med nyåpnet firefeltsvei sør for Hamar og nesten tre mil med nybygd tofeltsvei mellom Hamar og Moelv nærmer reisetiden seg nå det den var før vi startet på den store utbyggingen av E6 gjennom Hedmark, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Det er det nybygde og fremtidige nordgående tunnelløpet som nå blir tatt i bruk.

- Tunnelen er ikke komplett ferdig mht. elektro/lys, men vi er sikre på at trafikantene vil sette stor pris på å kjøre gjennom det nye tunnelløpet og at dette vil fungere godt de neste månedene. Etter jul starter totalentreprenøren Veidekke med å ferdigstille det sørgående tunnelløpet, sier Moshagen.

Nye Veier melder om god fremdrift i prosjektet, der de bygger 43 kilometer med firefelts motorvei for 110 km/t på 41 måneder fra kontraktsigneringstidspunktet med entreprenørene.

- Vi er totalt sett ferdige med ca. 84 prosent av veibyggingen, og allerede før sommerferien 2020 åpner vi nye 19 kilometer med sikker firefeltsvei fra Kåterud ved Hamar til Brumunddal, sier Moshagen.

Totalentreprenørene med alle sine anleggsarbeidere tar nå juleferie.

- Anleggsarbeiderne tar nå etterhvert en velfortjent juleferie og det blir lite eller ingen aktivitet i anlegget gjennom romjula, sier Moshagen.

Utbyggingen av 43 kilometer med firefelts motorvei fra Kolomoen til Moelv ferdigstilles i desember 2020. Samtidig er Nye Veier godt i gang med konkurransene for utbyggingen av nye 43 kilometer med ny firefelts E6 fra Moelv til Øyer. På denne strekningen planlegger Nye Veier med åpning i 2025.