Operasjonsdirektør Einar Gudmundsson i Catenda (til venstre) og administrerende direktør Frederico Valente i Imerso. Foto: CatendaImerso og Catenda inngår samarbeid. Foto: Catenda

Imerso og Catenda inngår samarbeid

Programvareselskapene Imerso og Catenda inngår et langsiktig integrasjonssamarbeid.

Det skriver Catenda i en pressemelding tirsdag.
– I Catenda vil vi jobbe sammen med de beste teknologiselskapene for å effektivisere byggenæringen og bidra til økt bærekraft. Vår samhandlingsplattform Bimsync er den enkleste måte å finne data og kommunisere om bygget gjennom hele livsløpet. Imerso gir brukerne den beste løsningen for å fange feil og dokumentere bygget når bygget reises. Kombinasjonen blir en kraftfull løsning for mange deler av næringen, sier operasjonsdirektør Einar Gudmundsson i Catenda.

– Dette samarbeidet muliggjør det som er blitt lovet i næringen i mange år, nemlig at modellen er det som står sentralt gjennom hele byggets livssyklus. Imerso fokuserer på data som speiler virkeligheten på byggeplassen, og er opptatt av at arbeidsflyten skal følge planene. Vi er imponert av produktet og posisjonen Bimsync har fått, og vi ser fram til å jobbe sammen for å skape verdi for eksisterende og nye kunder, sier administrerende direktør Frederico Valente i Imerso.

Det er, ifølge pressemeldingen, et langsiktig integrasjonssamarbeid som nå inngås, og resultatene fra første del vil bli vist fram på byggmessen BIM World i Paris våren 2020. Løsningene vil bygge på Bimsyncs åpne API, skriver Catenda.