Illustrasjon: Spinn Arkitekter

Kruse Smith bygger ny høyskole i Stavanger

To høgskolecampuser blir til en når VID samlokaliserer sine to studiesteder i Rogaland til Stavanger. Skolen, som blir tegnet av SPINN Arkitekter, skal ha om lag 1000 studenter og 100 ansatte.

- Vi er svært fornøyd med å få lov til å bygge ny campus for VID, og vi ser frem til å starte opp samarbeidet. Prosjektet inneholder både rehabilitering og nybygg, noe som passer oss svært bra, forteller Kristin Stømer Frafjord, regionsjef i Kruse Smith Entreprenør.

Totalareal på den nye skolen blir cirka 7.500 kvadratmeter. Det eksisterende fakultetsbygget skal få full renovering av tekniske løsninger og overflater. I tillegg skal det bygges et nytt tilbygg i to etasjer. Alt bygges etter passivhusstandard.

- Den nye høgskolen prosjekteres og bygges med VDC-filosofien i bunn. Vi har etter hvert fått svært god erfaring med denne måten å jobbe på, og ser at det gir en bedre prosess og bedre totalopplevelse for alle involverte, forteller Kristin Stømer Frafjord.

For VID er ikke bare snakk om å få et nytt bygg, men å videreføre en lang høyskolehistorie.

- Misjonshøgskolen ble etablert på Kampen i 1843, og ble gjennom en fusjon med flere institusjoner til VID Vitenskapelige høgskole for få år siden. Vi er svært glad for at prosessen med å bygge en fremoverlent attraktiv Campus på Kampen sentralt i Stavanger nå kan starte opp, og vi ser frem mot samarbeidet med Kruse Smith, forteller Trond Vigesdal, eiendomsutvikler i NMS Eiendommer as.

Den nye høyskolen har en kontraktssum på 130 millioner kroner og skal stå ferdig i juni 2020.