Petter Eiken blir ny styreleder i Conceptor Bolig AS. Foto: Conceptor Bolig

Petter Eiken ny styreleder i Conceptor Bolig

Petter Eiken, som nylig gikk av med pensjon fra stillingen som konserndirektør i Bane NOR med ansvar for knutepunkt og eiendom, blir styreleder i Conceptor Bolig AS.

– Vi er glade og stolt over at Petter Eiken har takket ja til tilbudet om å bli styreleder i Conceptor Bolig over nyttår, sier Ronnie Egeland som dermed overlater stafettpinnen til Petter Eiken. Ronnie Egeland fortsetter som styremedlem. Styret i Conceptor Bolig AS består videre av Vidar Lyhus, Jon E. Skjørshammer og Asbjørn M. Johansen.

– Jeg har hatt en spennende tid i Bane NOR hvor jeg blant annet ledet de store endringene som fulgte med Jernbanereformen. Conceptor Bolig AS har imponert meg med en klar og fokusert strategi. Selskapet har god fart og 2.200 leiligheter under utvikling. Det blir spennende å bidra aktivt som styreleder fremover, sier påtroppende styreleder Petter Eiken i en pressemelding.

I Bane NOR hadde Petter Eiken ansvar for utvikling, forvaltning og drift av Bane NORs eiendomsportefølje, bestående av blant annet tekniske bygg, stasjoner, terminaler, verksteder og utviklingseiendom. Bane NOR Eiendom eier, utvikler og forvalter en av Norges største eiendomsporteføljer.

– Tiden som leder i Bane NOR har gitt meg en solid erfaring innen eiendom og jeg gleder meg nå til å ta fatt på ny epoke i livet som aktiv styreleder i Conceptor Bolig AS, sier han.

Petter Eiken startet i ROM Eiendom i 2014 som ble en del av Bane NOR i 2017. Før dette var han viseadministrerende direktør for Skanska internasjonalt og administrerende direktør for Skanska Norge. Han har også erfaring fra transportsektoren som tidligere styreleder for Norsk Jernbanedrift og har hatt flere lederstillinger i Veidekke. Eiken er utdannet sivilingeniør Bygg ved Norges tekniske høyskole (NTH) i Trondheim. Han er født og oppvokst i Porsgrunn i Telemark.