Les hvorfor samferdselsministeren hører mest på country i disse dager lenger ned i saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bransjefolkenes ti på topp: - Hva har du på spillelisten din, Jon Georg Dale?

Lurer du på hva samferdselsministeren, Skanska-sjefen og EBA-direktøren har på spillelistene sine?

Har du vært på byggeplass-besøk en gang? Da har du helt sikkert hørt kjente radiohiter få summe i takt med lyden av spikerpistoler og hammerslag. På en byggeplass er musikk nærmest obligatorisk, enten den runger igjennom DAB-hørselvern eller robuste byggeradioer.

Byggeindustrien har spurt ti personer i byggenæringen, fra lærling til statsråd, fra entreprenør til fagforening, om hvilke låter som henger høyest for dem. Nederst i artikkelen finner du Spotify-spillelisten med alle låtene. 

Fra Washington til Nashville
Ingen av de spurte har falt for fristelsen å hente inn MC Hammer eller låter som «We Built This City», «Sledgehammer» eller «Wrecking Ball», men fagforeningstoppen Steinar Krogstad slår et slag for fagbevegelsen.

– Jeg vil trekke frem artister som både har et positivt syn på fagbevegelsen og lager god musikk, skriver Krogstad i en e-post til Byggeindustrien.

På lista til Krogstad finner vi blant andre «Christmas in Washington» av Steve Earle.

– Vi nærmer oss jul. Dette er imidlertid ikke en tradisjonell julesang. Den godeste Steve ønsker seg at Woody Guthrie, Emma Goldmann, Joe Hill og fagforeningene skal komme tilbake og ordne opp, mener Krogstad.

Når vi først er i statene, så ønsker samferdselsminister Jon Georg Dale – som nylig har vært på Amerika-visitt – å slå et slag for Nashville. Statsråden ble inspirert av den amerikanske countryhovedstaden, så nå er det country som topper spillelistene på mobilen til Dale.

– Jeg har mulighet til å høre på musikk fra Stortinget til regjeringskvartalet, eller når jeg sitter og behandler saker. Normalt er det veldig stor sirkulasjon, men nå for tiden er det disse det går i: «When It Rains It Pours» av Luke Combs, «Knockin Boots» av Luke Bryan og «Chicken Fried» av Zac Brown Band, røper Jon Georg Dale i en e-post til Byggeindustrien.

Her kan du se hvem som har valgt hvilke låter. Klikk på bildet, for større bilde. Illustrasjon: Rune Sørlie.

Listetopp
Byggleder i OPAK, Farhat Fazli og administrerende direktør i EBA, Kari Sandberg har samme låt på toppen av sine lister:

«Dance Monkeys» av Tones and I er for begge en låt som får danseføttene til å gå.

– Den får meg i godt humør og bringer frem gode minner fra en kite-ferie jeg var på i høst, hvor sangen ble spilt på båten hver kveld når vi kom tilbake fra stranden, sier Kari Sandberg.

Farhat Fazli forteller at «Dance Monkeys» er en av hennes favorittlåter som går på «repeat» igjennom arbeidsdagen, fordi den har akkurat passe rytme, og får bygglederen i godt humør.

Er du nysgjerrig på hva våre ti utvalgte innenfor byggenæringen hører på i løpet av sin arbeidsdag?

Ta en titt på ti på topp, og se om de har materialet som trengs når du skal bygge om din spilleliste: