Konsernsjef Emil Eriksrød i R8 Property (i midten) sammen med Wasim Rashid og Daniel Bentes.

R8 Property henter fra DNB for å bygge opp proptech-satsing

Emil Eriksrød og R8 Property henter Wasim Rashid og Daniel Bentes fra DNB, for å bygge opp eiendomsselskapets teknologisatsing.

Fakta om R8 Property

· Eiendomsselskap med hovedkontor i Porsgrunn, driver med drift, utleie og kjøp og salg av næringseiendom.

· Startet i 2010 og har 28 ansatte.

· Forvalter verdier for cirka 2,4 milliarder kroner.

· Har 102.000 kvadratmeter i Telemark, Vestfold og Oslo i porteføljen.

– Vi er stolte over å tiltrekke oss to så sterke fagpersoner som Daniel og Wasim. De skal få frie tøyler til å ta R8 Property videre inn i fremtiden. Næringseiendom ligger bak andre bransjer når det kommer til effektivisering gjennom digitalisering. Dette skal vi gjøre noe med nå, sier konsernsjef Emil Eriksrød i R8 Property i en pressemelding.

Daniel Bentes kommer fra stillingen som Platform Strategy Lead i DNB. Bentes og Wasim Rashid har tidligere jobbet sammen også i Telia og i Schibsted.

– Min styrke ligger i plattformstrategi. Det å skape et økosystem ved å se hvordan ulike selskaper og tjenester kan integreres med hverandre, sier Bentes.

Rashid kommer fra stillingen som EVP Head of Platforms i samme bank.

– Vi er begge tekno-nerder, men vi er opptatt av å ikke presentere teknologi som en løsning. Teknologien skal skape verdi for selskapet og samfunnet, så det viktigste er at man først definerer problemet. Vi kan ikke begynne å snakke om Big Data og AI uten å si noen om hvilken sammenheng dette skal brukes i, sier Rashid i meldingen.

Rashid og Bentes begynner hos R8 Property i januar 2020.