Uvær i vente på Vestlandet

Full storm og store snømengder er noe av det som er i vente for Vestlandet tirsdag.

Det ventes kraftig vind over store deler av landet det neste døgnet, ifølge meteorologene. Mest vil det blåse i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, hvor det ventes full storm ved kysten tirsdag ettermiddag.

På Vestlandet oppfordres folk til å binde fast løse gjenstander. Meteorologene advarer også uværet kan påvirke trafikken, og at trær kan blåse ned.

I Bergen er det ventet rundt 50 millimeter regn fra tirsdag morgen til onsdag morgen, opplyser meteorolog Isak Slettebø ved StormGeo til Bergens Tidende.

I fjellene i Sør-Norge kan det blåse opp mot liten storm tirsdag ettermiddag. Det er også sendt ut gult farevarsel for fjellene i sør på grunn av store snømengder. Her ventes det mellom 20 og 40 centimeter snø mellom tirsdag ettermiddag og onsdag formiddag. I tillegg blir det kraftig vind og snøfokk, som gir vanskelige kjøreforhold, ifølge meteorologene.

Det er også sendt ut gult farevarsel på grunn av sterk vind fra Kristiansund og langs hele kysten i Agder, Telemark og rundt Oslofjorden.

Vinden beveger seg dessuten nordover, og fra tirsdag kveld ventes det kraftig vind i Nordland, Troms og Vest-Finnmark.

– Lokalt kan det bli vindkast på 27 meter per sekund, tvitrer meteorologene.