Aukra kulturhus. Illustrasjon: Asplan ViakAukra kulturhus. Illustrasjon: Asplan ViakAukra kulturhus. Illustrasjon: Asplan ViakAukra kulturhus. Illustrasjon: Asplan Viak

Betonmast bygger kulturhus og svømmehall for Aukra kommune

Betonmast Røsand har sammen med Asplan Viak vunnet konkurransen om å bygge nytt kulturhus og svømmehall for Aukra kommune.

Prosjektet skal nå i en samspillfase knas videre sammen med byggherre. Forventet kontraktsum etter endt samspill er cirka 186 millioner kroner ekskl. mva, skriver Betonmast Røsand i en pressemelding.

Gjennomføringsfasen vil bli utført som en totalentreprise der oppstart/gjennomføring er avhengig av omforent forprosjekt.

Prosjektet er en design-priskonkurranse der Betonmast Røsand sammen med Asplan Viak har stått for design og utforming.

Det nye kulturhuset på Aukra skal inneholde blant annet 25 meter svømmebasseng, bibliotek, aktivitetsrom, kontor, festsal osv. Prosjektet har fått navnet «Torget» og skal være en bygg for alle i Aukra kommune, både på dag og kveldstid.

– Sammen med Asplan Viak har vi funnet fram til gjennomtenkte løsninger og funksjonelle arealer tilpasset de mange ulike aktivitetene og funksjonene kulturhuset skal romme. Dette blir et fremtidsrettet og fleksibelt bygg til glede for alle innbyggere i Aukra kommune, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand.

Blant annet er plassering av de ulike aktivitetene, fellesarealer og uteområder nøye gjennomtenkt, slik at anlegget kan utnyttes funksjonelt sone for sone og i integrasjon med hverandre. Bygget er totalt ca 4.700 kvadratmeter med tilhørende utearealer.

– Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand.

– Vi har et langt og godt samarbeid med denne kunden gjennom flere større prosjekter, sist Julsundet skole og Gossen barne og ungdomsskole. Vi ser virkelig frem til det videre arbeidet med prosjektet og gleder oss til å fortsette samarbeidet med Aukra kommune og øvrige rådgivere i prosjektet, legger han til.

Konkurransen ble vunnet i oktober 2019, og avtalen ble signert 3. desember. Forventet byggestart er sommeren 2020, og innbyggerne kan forvente å ta kulturhuset i bruk våren 2022.