Vil du jobbe med bærekraftig bytransport?

Urbanet Analyse AS er et heleid datterselskap av Asplan Viak AS og er et av Norges ledende fagmiljø på by- og kollektivtransport. Vi er en sentral premissleverandør for statlige og lokale myndigheter i transportpolitikken, og våre oppdragsgivere er fra både privat og offentlig sektor. I dag er vi elleve ansatte, bestående av samfunnsøkonomer, statsvitere, sosiologer, samfunnsgeografer og ingeniører. Vi har kontor i Oslo og Stockholm, og søker etter personer både i Norge og Sverige. Dere finner mer informasjon om Urbanet Analyse på www.urbanet.no

FirmaUrbanet Analyse
FylkeOslo
Søknadsfrist07.01.2020

Urbanet Analyse har behov for flere kompetente medarbeidere som ønsker å jobbe med transport og miljøutfordringer i Norge og Sverige. Vi jobber i team og samarbeider ofte med andre fagmiljøer. Både utredninger og forskningsrelaterte oppgaver er aktuelt. Videre jobber vi også med utvikling av metoder og modeller. Vi setter av midler til undervisning, foredragsvirksomhet og har også egeninitiert forskning. Nå ser vi etter deg med høyere utdanning fra universitet/høyskole som har gode analytiske egenskaper, god samarbeidsevne og som er flinke til å formidle resultater.

Analyser av ny mobilitet

Urbanet Analyse jobber mye med analyser av strategier for å øke bruken av miljøvennlige transportformer, hovedsakelig kollektivtransport og sykkel, men også nye transportformer som el-sparkesykler, autonome busser osv. Vi ønsker å forsterke dette arbeidet og søker en person som ønsker å jobbe med analyser av sammenhengen mellom transport og miljø. Hovedfokus for arbeidet vil være å studere hvilke tiltak og virkemidler som er mest effektive for å øke sykkel- og kollektivandelen på bekostning av bil, hvordan kombinasjoner av tiltak kan forsterke effekten og hvordan tiltakspakker kan skreddersys mot ulike byområder. Vi søker etter en person som er god på statistiske analyser og metoder for å belyse potensialet for nye transportformer.

Økonomiske analyser av bompenger og virkemiddelbruk

Urbanet Analyse jobber blant annet med analyser av kostnadene ved den økte transportveksten i byene og økonomiske insentiver for en mer effektiv kollektivtransport. Vi ønsker å forsterke dette arbeidet med en økonom som ønsker å jobbe med de samfunnsøkonomiske kostnadene og inntektene av alternativ virkemiddelbruk i byområder, og/eller en person som kan analysere kollektivnæringens tilpasning til ulike økonomiske og organisatoriske rammebetingelser. Vi søker en person med gode analytiske evner og som behersker ulike statistiske analyser.

Transportmodeller og analyser av tiltakspakker

Urbanet Analyse har gjennom flere prosjekter vist at kollektivtransport og sykkel er dårlig ivaretatt i dagens transportmodeller. Vi har derfor utviklet en tilleggsmodul til den regionale transportmodellen (RTM) som bedre tar hensyn til flere gevinster av et forbedret kollektivtilbud. Denne modellen benyttes i mange av de prosjektene vi jobber med i dag. Vi har behov for flere personer som kan jobbe med disse transportmodellene. Vi søker personer som har jobbet med enten Cube/RTM, Emme/RTM+ eller Emme/Sampers i Sverige. Det er behov for personer som både kan kjøre modellene og som er flink til å sammenfatte og formidle komplekse analyser og resultater på en oversiktlig og forståelig måte.

Hvem er du?

Vi søker fortrinnsvis etter folk med noe erfaring fra forskning eller utredning, men nyutdannede kan også søke. Det er ingen forutsetning at du har jobbet innenfor transportområdet bare du er interessert i problemstillingene og kan bidra til å videreutvikle analysene og fagfeltet. Det som er viktig er at du er analytisk anlagt, god til å samarbeide og flink til å formidle resultater både skriftlig og muntlig. Vi søker bredt og avhengig av kompetanse og erfaring vil vi ansette 2-4 personer.

Søknad, CV og aktuelle vedlegg sendes inn via knappen Send søknad på denne siden

Kontaktpersoner:

Bård Norheim
mob: +47 91 18 80 57

Katrine Kjørstad
mob: +47 99 26 97 90

Torbjørg Eriksson

mob: +46 70 392 69 04

Vis flere stillinger: