Ill. Art ArkitekterIll. Art ArkitekterIll. Art ArkitekterIll. Art ArkitekterIll. Art ArkitekterIll. Art ArkitekterIll. Art Arkitekter

Vil få NRK til den nye Linderudbyen

Stor-Oslo Eiendom og Fearnley ønsker å tilby NRK en tomt og muligheten til å være med å forme en helt ny bydel – Linderudbyen i Groruddalen.

NRK skal flytte fra dagens hovedkontor på Marienlyst og er på jakt etter ny tomt i Oslo. Administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad, ønsker å tilby NRK et nytt hjem.

– NRKs tanker om et åpent og inkluderende hovedkontor passer godt med våre ambisjoner om å skape noe som er helt unikt. Her kan vi sammen skape en helt ny bydel og integrere NRK på en moderne og bærekraftig måte. NRK har som målsetning å være den som styrker og utvikler demokratiet og skal være inkluderende og nysgjerrig. Et nytt hovedkontor midt i Linderudbyen vil være tett på publikum og være til for alle. Tomten har stort potensiale for å skape gode møteplasser og gode opplevelser og dette bidrar til NRKs ambisjon om å skape medieinnhold i verdensklasse. NRK ønsker å være det stedet som folk finner, velger og elsker, og vi i Stor-Oslo Eiendom har ambisjoner om å bidra til at de lykkes med dette, sier Grimstad.

I Linderudbyen får NRK muligheter til å forme en 70 måls stor tomt som skal utvikles til en ny bydel med kontor, boliger og handel. Planen er å utvikle en by med flere tusen arbeidsplasser og mange hundre boliger.

– Tomten blir hjertet i en bydel med 10.000 innbyggere. NRK kan være med å forme dette landskapet og bli motoren for revitalisering av Groruddalen, heter det i en pressemelding.

– På Linderud har vi mulighet til å imøtekomme både NRKs ønsker for nytt hovedkontor, men også politikernes ønsker om vitalisering av Groruddalen.

Vi tror vi har den beste tomten for NRK. Ikke noe annet sted i Oslo kan man finne en mer sentral og fleksibelt tomt med såpass stort potensiale. NRK vil bli en motor for utviklingen av Linderudbyen og Groruddalen og en magnet for andre innovative virksomheter innen underholdning, teknologi og kunnskap, sier Grimstad.