Illustrasjon: KLP EiendomIllustrasjon: KLP EiendomIllustrasjon: KLP EiendomIllustrasjon: KLP EiendomIllustrasjon: KLP EiendomIllustrasjon: KLP Eiendom

KLP har mottatt 205 forskjellige forslag til toppetasjen på ny Oslo-skyskraper

KLP Eiendoms planlagte høyhus ved Oslo Sentralbanestasjon kan bli landets høyeste bygg, og 205 forskjellige forslag har nå kommet inn for hva som skal skje i Norges toppetasje.

Det skriver KLP i en pressemelding mandag.

Biskop Gunnerus gate 14 B kan bli 100.000 kvadratmeter stort, og KLP har uttalt at bygget kan bli 135 meter høyt. Planlagt byggestart på tomten til den gamle postterminalen i Oslo sentrum er i 2020, med ferdigstillelse 2024.

Les mer om planene her.

Som en del av medvirkningsprosessen for bygget har det blitt avholdt en nasjonal idékonkurranse for hva toppetasjen i høyhuset kan fylles med. Tre vinnere får 100.000 kroner hver, og en aktør får til slutt gratis husleie i toppen i ti år, skriver KLP.

Se alle forslagene her.

Gode forslag

Miljø og innovasjon, opplevelser og inkludering er temaer som dekkes i de forskjellige bidragene.
– Det er utrolig gøy at det er så mye forskjellig og så mange gode forslag. Det har kommet inn bidrag fra både enkeltpersoner og store organisasjoner som viser kreativitet og gode intensjoner. Her er det mye å ta tak i for juryen, sier direktør for eiendomsutvikling i KLP, Eskild Rolstad.

Prosjektet får arbeidsplasser, forretninger, serveringssteder, hotell, kulturvirksomhet og nærmere to tusen sykkelparkeringsplasser i umiddelbar nærhet til Norges største knutepunkt, Oslo Sentralbanestasjon.

Annonserer vinnerforslag

– Det er bred enighet om at det er riktig å fortette på knutepunktet. Mange mennesker på knutepunktet avlaster lokaltrafikken i området, reduserer klimagassutslippene og gir liv til et område som i dag ikke i tilstrekkelig grad er i bruk. I tillegg vil dette prosjektet gi mye mer tilbake på bakkeplan og samfunnet rundt enn andre prosjekter i området, sier Rolstad.

Juryen består av:

  • Knut Olav Åmås (juryleder), direktør i Stiftelsen Fritt Ord og kommentator i Aftenposten
  • Karen Dolva, innovasjonsdesigner og gründer, daglig leder i teknologiselskapet No Isolation
  • Haldis Tjeldflaat Helle, 1. nestleder i Natur og Ungdom
  • Henning Sunde (jurysekretær), partner i Rodeo arkitekter og del av Arkitektgruppen
  • Eskild Rolstad, direktør eiendomsutvikling KLP
  • Heidi Finskas, direktør samfunnsansvar KLP

Annonsering av vinnerforslag er planlagt i overgangen januar/februar 2020.