Nådde målet med et nødskrik: 400 har signert Bygg21-signaturen

Direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF skrev fredag under Bygg21-signatur nummer 400. Dermed har Bygg21 nådd målet med signaturkampanjen – kun to dager før fristen.

– Det er helt fantastisk. Signeringskampanjen startet under Arendalsuka i august, og målet vårt var 400 signaturer innen 1. desember. Ingen trodde vi ville nå det målet, men det har vi nå klart, sier Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21.

– Det som også imponerer oss, er at virksomhetene virkelig tar dette på alvor. Her i Kultur- og Idrettsbygg for eksempel har de diskutert dette i ledergruppen, og satt ned et eget team som har plukket ut de handlingspunktene som er relevante og nyttige for seg, legger han til.

Bygg21-signaturen er en underskriftskampanje som er åpen for alle selskaper i bygge- og eiendomsnæringen.

Ved å signere forplikter de seg til å jobbe med en eller flere av tiltakene som Bygg21 de siste fire årene har jobbet fram, for å skape en mer lønnsom og bærekraftig næring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Umulig å overse

Bygg21signaturen er et frivillig engasjement, uten revisjon, og fristen for å signere er 1. desember.

– De som signerer bekrefter at de vil støtte opp om bruk av beste praksis, som definert av Bygg21. For oss betyr dette at arbeidet vårt vil bli brukt på en slik måte at det blir umulig å overse. Vi har klart å plante en kultur og en bransjestandard for bruk av beste praksis, sier Tiltnes.

Eli Grimsby er fornøyde med at Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID) er virksomhet nummer 400 som signerer.

– KID er ambisiøse. Vi tror på at det å jobbe tettere med andre, både entreprenører, rådgivere og leverandører, vil gi gode bygg og ikke minst gode opplevelser for de som skal bruke byggene, sier hun.

Ett av Bygg21-tiltakene de ønsker å forplikte seg til handler om hvordan de kan sikre gode prosesser knyttet til utvikling av reguleringsplaner.

– Vi synes også punktet om krav til god relasjonskompetanse hos prosjektledere er spennende. Vi bygger anlegg for kultur og idrett, hvor brukerne har mange ulike behov og sterke meninger. Det er å forstå de behovene, er vi veldig opptatt av, sier Grimsby.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sverre Tiltnes og Eli Grimsby er fornøyde med Kultur- og idrettsbygg Oslo KF er virksomhet nummer 400 som signerer.

Optimistisk

Et av Bygg21-tiltakene de ønsker å forplikte seg til handler om hvordan de kan sikre gode prosesser knyttet til utvikling av reguleringsplaner.

– Vi synes også punktet om krav til god relasjonskompetanse hos prosjektledere er spennende. Vi bygger for kultur og idrett, hvor brukerne har mange ulike behov og sterke meninger. Det er å forstå behovene vi er veldig opptatt av. I tillegg er det viktig å forstå behovene til de som skal drifte byggene i etterkant.

Den 4. desember markeres avslutningen på fem års Bygg21-samarbeid.

– Materialet vil bli godt forvaltet. Vi er dialog med organisasjoner som skal ta vare på og videreutvikle arbeidet vi har gjort. Det blir godt å få det over i en varig forvaltning. Det gode fellesskapet som er skapt med disse 400 signaturene må ikke bli forvaltet av noe midlertidig og flyktig. Vi er optimistiske, og kanskje vet vi hvem som vil ta vare på dette fellesskapet under avslutningsseminaret 4 desember.