Nav-direktør Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Svak økning i antall arbeidsledige i november

I november ble det registrert 300 flere arbeidsløse. Det er en svak økning fra forrige måned, men arbeidsløsheten er lavere sammenlignet med perioden året før.

Antall helt arbeidsløse ligger på 2,2 prosent av arbeidsstyrken i november. Hvis man ser på antall helt arbeidsløse og arbeidssøkere på tiltak ligger tallet på 2,7 prosent, viser tallene fra Nav.

– Selv om tallene viser svak økning for helt arbeidsløse denne måneden, har arbeidsløsheten vært tilnærmet uendret siden april i år. Arbeidsløsheten har dermed stabilisert seg på et lavt nivå, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Til sammen var 74.300 personer registrert som helt arbeidsløse eller som arbeidssøkere på tiltak hos Nav ved utgangen av november. Det er 5.300 færre enn i november i fjor. Tallene er justert etter et brudd i statistikken som følge av en innføring av forenklet registrering i november 2018.

Navs oversikt over arbeidsledige er ett av to sett som brukes for å måle ledigheten i Norge. SSBs AKU-tall er den andre.

Mens Nav teller antall registrerte ledige, baserer SSB seg på en kvartalsvis intervjuundersøkelse. SSBs undersøkelse omfatter også personer som søker arbeid uten å registrere seg hos Nav.