Fra venstre: Hilde Nilsen (gruppeleder for samfunnsplanlegging i Sweco), Arne Nilssen (gruppeleder for samferdsel i Sweco) Karl Magnus Forberg Eikeland (prosjektkoordinator, Sweco) Tor Helge Indrebø (divisjonsdirektør Sweco) Lise Reinertsen (direktør Bymiljøetaten), Helge Herreros (prosjektleder Bymiljøetaten) og Geir Haveraaen (avdelingsleder Bymiljøetaten).

Sweco vant oppdrag i Bergen

Sweco skal levere rådgivnings- og prosjekteringstjenester i oppdraget «Infrastrukturplan for Mindemyren», for Bymiljøetaten i Bergen kommune.

Mindemyren skal gjennom en totaltransformasjon. I dag er området preget av industri- og lagerbebyggelse, men på sikt skal det bli et attraktivt bolig- og næringsområde. Arbeidet med infrastrukturplanen har oppstart før jul.

– Planen skal sikre at utbyggingen koordineres på best mulig måte. Prosjektet innebærer også kartlegging av eksisterende infrastruktur i grunnen og prosjektering av nye byrom på området, sier Arne Nilssen, gruppeleder for samferdsel på Swecos Bergenskontor i en pressemelding.

Bergen kommune, ved Bymiljøetaten, er oppdragsgiver for prosjektet.

Sweco leverer alle fag i prosjektet, blant annet landskapsarkitektur, arealplanlegging, trafikk og mobilitet, vei, vann og avløp og BIM-koordinator. Alt skal prosjekteres i en felles 3D-modell.

Avtaleperioden er tre år med mulighet for forlenging med ett år. Total avtaleverdi over fire år er estimert til 20-25 millioner kroner, eks. mva.