Torsdag ble den 1,2 kilometer lange gang- og sykkelvegen mellom Smedsrud og Vevelstadveien åpnet. Foto: Statens vegvesen

Åpnet ny sammenhengende gang- og sykkelvei mellom Ski og Oslo

Torsdag 21. november åpnet en svært etterlengtet gang- og sykkevei på 1,2 kilometer langs fv. 152 Langhusveien i Ski kommune.

– Vi håper at mange vil sykle og gå på den nye gang- og sykkelveien, sa Solveig Schytz leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune, da hun sammen med Hanne Opdan, ordfører i Ski, klippet snora.

Det skriver Statens vegvesen på sin internettside.

Den nye gang- og sykkelveien mellom Smedsrud og Vevelstadveien er 1,2 kilometer lang og er svært etterlengtet.

I tillegg ny gang- og sykkelvei har avkjørsler blitt lagt om, støttemurer etablert, veikryss oppgradert og en undergang er utbedret for å tilpasses den nye gang- og sykkelveien. Anleggsarbeidet startet i august 2018. Østlandske vei og Betong AS har vært utførende entreprenør og har i alt hatt cirka 35 arbeidere i sving i anleggsfasen.

Grunnforhold i prosjektet har vært utfordrende. Området er bebygd og anleggsområdet ligger tett inn til boliger langs større deler av strekningen og et mindre forretningssenter i kryssområdet Gamle Vevelstadvei /Langhusveien.

– Vi vil takke våre entreprenører for godt samarbeid og ikke minst takke beboere, trafikanter og næringsdrivende i området for tålmodigheten mens arbeidet har pågått, sier prosjektleder Maren Lyngø Einvik i Statens vegvesen.

Første etappe av prosjektet startet allerede i 2016 da Langhusveien ble utvidet ved Langhus bru med entreprenør Ypsilon Contractors AS. Våren 2020 skal grøntarbeid og støyskjermer og fasadetiltak på 18 boliger ferdigstilles, med Byggmester Strand AS som utførende entreprenør.

Statens vegvesen er byggherre på vegne av Akershus fylkeskommune. Prosjektet er finansiert med bymiljøavtalemidler sluttoppgjøret er ikke avsluttet, men prosjektet har en forventet totalkostnad på 123 millioner kroner, inkludert moms.