Torsdag 21. november ble gang- og sykkelvegen langs Finstadvegen åpnet. På bildet ser vi fra venstre Anders Nordahl fra Brødrene Nordahl AS, varaordfører Hege Svendsen i Eidsvoll, fylkesvaraordfører Lars Salvesen i Akershus fylkeskommune og byggeleder Stine Thonhaugen fra Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen

Åpnet 1,1 kilometer med gang- og sykkelveg på Dal

Torsdag 21. november 2019 ble den nye gang- og sykkelvegen langs fylkesveg 503 Finstadvegen på den 1,1 kilometer lange strekningen mellom Skytterseter og Kvennvegen åpnet.

Med den nye gang- og sykkelvegen er det sammenhengende gang- og sykkelveg mellom Dal og Hagamoen, melder Statens vegvesen på sin internettside.

Dette vil legge til rette for mer gang- og sykkelvegtrafikk til og fra Dal skole, fritidsaktiviteter og Dal stasjon.

Kort tid fra plan til ferdigstillelse

Prosjektleder Ole Kristian Krogh i Statens vegvesen fortalte under åpningsmarkeringen at reguleringsplanen for gang- og sykkelvegen langs Finstadvegen ble vedtatt i mai 2017.

– Vi er tilfreds med at gang- og sykkelvegen åpnet kun to og et halvt år etter at reguleringsplanen ble vedtatt. Det viser om en rask og effektiv gjennomførelse, fortalte Krogh.

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen fra Akershus fylkeskommune foretok den offisielle åpningen av den nye gang- og sykkelvegen langs Finstadvegen mellom Skytterseter og Kvennvegen.

– For fire år siden sa jeg at denne gang- og sykkelvegen skulle åpne i 2019. Jeg er derfor tilfreds med at vi er i 2019 og gang- og sykkelvegen er ferdig bygd. Jeg vil gratulere Statens vegvesen, Eidsvoll kommune og ikke minst beboerne i området med den nye gang- og sykkelvegen. Dette er et godt bidrag til at folk kan gå eller sykle trygt langs Finstadvegen, sa Salvesen i sin åpningstale.

Varaordfører Hege Svendsen i Eidsvoll gratulerte også beboerne i området med den nye gang- og sykkelvegen og håpet det i årene som kommer vil bli bygget enda flere gang- og sykkelveger i Eidsvoll.

Brødrene Nordahl entreprenør

Det er den lokale entreprenøren Brødrene Nordahl AS fra Feiring som på oppdrag for Statens vegvesen har bygget den nye gang- og sykkelvegen langs fylkesveg 503 Finstadvegen. Byggearbeidene startet i september 2018 og ble sluttført i september 2019. I tillegg til gang- og sykkelvegen, har entreprenørfirmaet:

  • Bygget om krysset med Engavegen slik at siktforholdene blir bedre.
  • Bygget om krysset med Hagamoen slik at fallet mot fylkesvegen blir bedre.
  • Satt opp ny vegbelysning.
  • Bygget tre støttemurer.
  • Revet to garasjer.
  • Lagt om Eidsvoll kommune sin vannledning på store deler av strekningen samt bygget syv nye vannkummer. Eksisterende kabler på strekningen er ivaretatt og lagt i ny kabeltrase under gang- og sykkelvegen.

Det er Statens vegvesen som på vegne av Akershus fylkeskommune har vært byggherre for tiltakene som er gjort langs fylkesveg 503 Finstadvegen. Prosjektet har en kostnad på 38,6 millioner kroner i 2019-verdi med en usikkerhet på 10 prosent.