Maskinselger Tom Ola Bjerkestuen (til venstre) og storkundeansvarlig Vegard Gultvedt i Nasta, forventer seg mye av den nye avdelingen.Sigurd Furulund fikk overlevert sin nye store gravemaskin, og sørget for snorklippingen på en elegant måte med grabben.Nasta avdeling Lillestrøm er godt synlig fra E6 rett sør for Skedsmokorset i Akershus.

Nasta åpnet ny stor avdeling

Torsdag åpnet den nye avdelingen til maskinimportøren Nasta rett ved Skedsmokorset.

Nasta avdeling Lillestrøm skal dekke Østlandsområdet. Det nye bygget har en grunnflate på 2.200 kvadratmeter, og med annen etasje blir bruksarealet på hele 2.600 kvadratmeter.

– Det er flere årsaker til at vi har åpnet en ny avdeling her. Vi opplever sterk vekst, og vi må imøtekomme den og ha kapasitet til det. Avdelingen vi hadde på Tuen i Fet kommune ble for liten til å dekke Østlandsområdet ved Oslo, sier storkundeansvarlig Vegard Gultvedt til Byggeindustrien.

Komplett avdeling
Nasta avdeling Lillestrøm har klargjøring av maskiner, verksted, samt maskinsalg, delesalg og utstyrssalg. På utstyrssiden tilbyr Nasta blant annet valsetog, klyper, skuffer og annet anleggsutstyr.

– Det er vanskelig å spå noe om fremtiden, men vi håper at vi oppnår samme markedsandel her, som vi har ellers i landet på nye maskiner. For brukte maskiner har vi nå etablert et eget bruktsenter her for østlandsregionen. Og med beliggenheten rett ved E6, er vi også blitt mer synlige i dette området, sier maskinselger Tom Ola Bjerkestuen.

Kurs og selgersamlinger
Nasta-skolen får også en avdeling i det nye, flotte anlegget.

– Her tilbyr vi maskinførerkurs, kurs for servicemekanikerne samt bransjemøter. I tillegg vil nok skolen bli brukt til selgersamlinger på grunn av nærheten til Gardermoen, sier Gultvedt.

Eier av entreprenørfirmaet Sigurd Furulund Maskin AS, Sigurd Furulund, fikk æren av å «klippe» over snora som markerte Nastas nye avdeling for åpnet. Det gjorde han med grabben på den nye Hitachi 490 som han samtidig fikk overlevert fra Nasta.